ANNONCE

Død efter års kræft-kamp

21. september 2020 11:08 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I 2018 fortalte Lee Kerslake, at han var blevet diagnosticeret med prostatakræft, men dødsårsagen er ikke offentliggjort.

Død efter års kræft-kamp
Uriah Heep i København 1975. Det er Lee Kerslake, der er nummer to fra venstre. Foto: Scanpix

Lee Kerslake, mangeårig trommeslager i rockbandet Uriah Heep, er nu død. Han fortalte i 2018 åbent, at han var blevet diagnosticeret med prostatakræft, men den direkte dødsårsag er ikke blevet offentliggjort. Kerslake blev 73 år.

I flere opslag på Uriah Heeps Facebook-profil mindes bandmedlemmerne deres kollega, og der tegner sig et billede af en mand, der i særdeleshed var vellidt. Både for sit talent bag gryderne, men også for sine menneskelige egenskaber.

“Som person var han generøs, altid smilende og klar til at underholde. Mange gratis drinks blev indtaget efter en koncert, når han skyndte sig ind på den nærmeste klub for at spille med lokale bands. Han var også den første oppe, hvis der fandtes en fiskebåd, der ville have ham med. Sådan var Lee”, skriver Bernie Shaw, mangeårig forsanger i Uriah Heep.

Kerslake var frem til sit stop i 2007 et af de få medlemmer af bandet, der har været med i rigtig mange år. For Kerslake næsten uafbrudt fra 1979’erne. Dertil spillede han trommer for andre store navne.

Balladen

Ikke mindst i 80’erne, hvor han bidrog med sine talenter på Ozzy Osbournes første soloalbum. Navnlig Blizzard of Ozz og Diary of a Madman. Den tid har Osbourne heller ikke selv glemt. Han lovpriser Kerslake på Twitter.

Hvilket måske klinger en smule hult for nogle. Begge var de nemlig involveret – på hver sin side – i en årelang strid om royalties fra indspilningerne. Kerslake mente i hvert fald ikke, han fik ret meget økonomisk ud af at have været med Osbourne.

Det hele kulminerede, da netop de to pågældende plader i 2002 blev genudgivet – men med genindspillede tromme- og basspor. Det formodes, at Sharon Osbourne iværksatte den proces, så Kerslake og bassist Bob Daisley ikke længere skulle have royalties for nye salg.

“Er himlem klar til Lee Kerslake? Det bliver noget af en fest”, skriver Bernie Shaw. Kerslake døde lørdag.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu