ANNONCE

Død efter covid-19-komplikationer

7. januar 2021 16:55 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Fik hoste samt feber og blev testet positiv for corona den 13. december. Nu er han død.

Den amerikanske ekstrem-klatrer George Whitmore er gået bort. Han døde nytårsdag som følge af komplikationer med covid-19. Det fortæller hans enke ifølge blandt andet People til AP.

Hun siger også, at hendes mand blev syg med hoste og feber den 13. december og efterfølgende blev testet positiv for corona-smitte.

George Whitmore blev kendt for sit mod og sine kolossale evner indenfor ekstremklatring. Han var blandt andet den sidste overlevende fra det allerførste team, der lykkedes med at nå toppen af den legendariske klippe El Capitan i Yosemite National Park i Californien, USA.

Klippen, der nærmest tårner sig lodret op, er 910 meter høj og toppen er beliggende 2.307 meter over havets overflade.

Teamet fuldførte missionen tilbage i 1958 og gjorde det af en rute, de kortlagde, og som stadig i dag benyttes af andre klatrere.

Ud over sin store passion for klatring var George Whitmore også en ivrig miljøaktivist og fortaler for beskyttelse af naturen.

Han bidrog blandt andet til etableringen af Kaiser Wilderness, der i 1976 fik status som føderalt, vildmarksbeskyttet område. Han var også ivrig lobbyist i forbindelse med vedtagelsen af California Wilderness Act i 1984, som tilføjede 730.000 hektar til USA´s nationale vildmarks-bevaringssystem.

George Whitmore blev 89 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu