ANNONCE

Død efter covid-19-smitte

6. august 2020 12:58 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Aritana Yawalapity blev smittet med corona-virus for blot et par uger siden. Nu er han gået bort.

En af de mest markante, ledende skikkelser i den brasilianske ur-befolkning, Aritana Yawalapiti, døde onsdag den 5. august efter at været blevet smittet med Covid-19. Det beretter flere internationale medier. Heriblandt The Canadian.

Aritana Yawalapiti, der blev 71 år gammel, var den øverste leder for Yawalapiti-folket i Amazonas. Han var kendt som en stærk og ivrig forkæmper for sit folks rettigheder og fortsatte eksistens ligesom han var en af dem, der gik forrest i kampen for bevaring af Amazonas-regnskoven.

– Han var en stor leder i kampen for at bevare og fremme sit folks kultur for fremtidige generasjoner og en utrættelig aktivist i kampen mod skovfældning i Amazona,” lyder det i en erklæring fra afdødes familie.

Aritana Yawalapiti, der led af hypertension, også kendt som forhøjet blødtryk, blev for to uger siden konstateret positiv for covid-19. Han blev indlagt på et sygehus i byen Canarana og senere overflyttet til det større sygehus i Goiania, efter hans tilstand blev værre. Det var her han afgik ved døden onsdag.

Høvdingen var, udover sit lederskab og kampene for sit folk og regnskoven, også kendt som en aldeles farverig personlighed. Han var for eksempel ikke bleg for at bære sit folks traditionelle hovedbeklædning og pynte sig med både smykker og kropsbemaling i officiel regi. Heller ikke i forbindelse med møder med højtstående, internationale personer.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu