ANNONCE

Død efter komplikationer fra covid-19

11. januar 2021 13:44 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Nancy Bush Ellis, søster til tidligere præsident George H. W. Bush, er død 94 år gammel

Død efter komplikationer fra covid-19
På billedet her, der er fra 1990 ses Nancy Bush Ellis sammen med sin bror George H. W. Bush, der var USA's præsident i perioden 1989 til 1993. Foto: Scanpix//AP Photo/Marcy Nighswander

Nancy Bush Ellis, søster til forhenværende og afdøde præsident George H. W. Bush og således også faster til tidligere præsident George W. Bush, er gået bort. Hun døde søndag den 10. januar i sit hjem i Concord, Massachusetts i USA, som følge af komplikationer efter covid-19.

Hendes søn har ifølge New Tork Times forklaret, at hun blev indlagt på et hospital den 30. december med feber og efterfølgende testet positiv for covid-19. Han forklarer også, at hendes symptomer aftog relativ hurtigt, men at det generelle helbred så til gengæld svigtede.

I modsætning til det meste af familien var Nancy Bush Ellis i sine yngre år erklæret liberal demokrat, miljøforkæmper og menneskerettigheds-aktivist. Hun var på et tidspunkt leder af New England-sektionen af NAACP Legal Defense and Educational Fund, der er en del af USAs ældste og mest indflydelsesrige borgerrettighedsbevægelse.

Organisationen blev grundlagt i 1909 og arbejder for politisk, uddannelsesmæssig, social og økonomisk lighed for alle mennesker samt mod racisme og diskrimination.

Hun lavede dog et politisk skifte og valgte at bakke op om sin republikanske bror, George H. W. Bush, da han annoncerede, at han agtede at gå efter præsidentposten, ligesom hun var aktiv i sin nevøs, George W. Bush, kampagne op til han blev valgt som præsident i 2001.

Nancy Bush Ellis efterlader sig sønnerne Alexander Ellis III, John Prescot Ellis og Josiah Wear Ellis. Desuden datteren Nancy Walker Ellis Black, ni børnebørn og 11 oldebørn.

Hun blev 94 år gammel.

Journalisten anbefaler

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu