ANNONCE

Død efter længere tids sygdom

25. september 2020 22:51 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den svenske VM fodbold-helt fra 1958, Agne Simonsson, er gået bort i en alder af 84 år.

Død efter længere tids sygdom
Dette billede af Agne Simonsson er lige nu at finde sammen med en kondolencebog i Örgryte IS's klubhus i Göteborg. Klubikonet gik bort den 22. september. Foto: Scanpix/Adam Ihse / TT kod 9200

En af svensk fodbolds allerstørste spillere gennem tiderne, Agne Simonsson, er gået bort. Legenden sov stille ind den 22. september efter gennem længere tid at have kæmpet med sygdom.

“Han fik det værre de sidste par uger og der stødte en lungebetændelse til. Jeg besøgte ham et par dage inden han døde og der vidste jeg, hvad der skulle ske. Så der sagde jeg farvel til ham,” forklarer hans bror ifølge Aftenposten til Göteborgs-Posten.

I den overvejende del af sin karriere som professionel tørnede Agne Simonsson ud for Göteborg-klubben Örgryte IS. Her bidrog han til, at klubben spillede sig fra den svenske 3. division og op i den stærkeste række, Allsvenskan.

Han spillede også en række sæsoner i den bedste, spanske liga for storklubberne Real Madrid og Real Sociedad.

Real Madrid, der var hans arbejdsgiver i perioden 1960 til 1963, ærer ham da også på sin hjemmeside.

“Real Madrid beklager dybt Agne Simonssons bortgang. I Real Madrid vil vi gerne udtrykke vores dybe medfølelse med hans familie, venner og kære,” skriver klubben.

Agne Simonsson debuterede på det svenske landshold i 1957 og i 1958 var han blandt Sveriges udvalgte, der vandt sølv ved VM på hjemmebane. Han var i start-elleveren og scorede også i finalen mod Brasilien, med legendariske Pelé på holdet, der endte med at vinde kampen 5-2.

I alt spillede han 51 A-landskampe og scorede 27 mål for Sverige og i 1959 opnåede han den store ære at blive tildelt både ‘Guldkuglen’ og Svenska Dagbladets præstations-medalje’ for sin indsats i den gule landsholdstrøje.

Agne Simonsson blev 84 år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu