ANNONCE

Død efter rengøringsulykke – firma får påbud

28. oktober 2020 21:56 | Af: Newsbreak.dk

Et sjællandsk selskab har fået flere strakspåbud af Arbejdstilsynet efter en arbejdsulykke, hvor en 18-årig mand kom alvorligt til skade og efterfølgende døde.

Død efter rengøringsulykke - firma får påbud
En 18-årig mand er død efter en ulykke, hvor han blev kvalt under rengøringsarbejde under et transportbånd. Foto: Kaspar Wenstrup/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

Citathistorie: Fagbladet 3F

Tirsdag eftermiddag døde en 18-årig mand fra Litauen, efter at han i fredags var kommet alvorligt til skade under sit arbejde på et gartneri i Karslunde i Greve Kommune.

Efter arbejdsulykken foretog Arbejdstilsynet et tilsyn på gartneriet. Og på baggrund af tilsynsbesøget har Arbejdstilsynet givet flere påbud til selskabet Jtt ApS, som litaueren arbejdede for, oplyser tilsynet over for Fagbladet 3F.

– Arbejdstilsynet har afgivet strakspåbud om at sikre, at arbejdet med rengøring af gulvet under planteanlægget planlægges, tilrettelægges og udføres sikkerhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Derudover er der givet strakspåbud om instruktion og et påbud om at etablere en arbejdsmiljøorganisation, skriver Arbejdstilsynet i en kort kommentar.

Ulykke under rengøring

Arbejdsulykken skete fredag 23. oktober om morgenen, da den 18-årige mand gjorde rent under et transportbånd på gartneriet i Karslunde.

Under arbejdet blev den unge mands tøj viklet ind i en valse, og tøjet strammede til om hans hals. Manden blev fundet kvalt og livløs under transportbåndet af nogle kollegaer på gartneriet, som opdagede, at båndet var stoppet, og at der var noget galt.

Kollegaerne ydede førstehjælp på stedet og slog kort før klokken otte fredag morgen alarm.

Litaueren blev kørt på sygehuset, men kom aldrig til bevidsthed igen efter ulykken.

Dødsårsag skal fastslås

Fagbladet 3F har onsdag forgæves forsøgt at få kommentarer fra de to ejere og direktører hos selskabet Jtt ApS, der har adresse i Næstved.

Ifølge Erhvervsstyrelsen er Jtt ApS et selskab, der udfører entreprisekontrakter inden for avl af planter.

Selskabet havde ifølge styrelsen 26 medarbejdere i august 2020 – og ifølge Fagbladet 3F’s oplysninger udfører det opgaver på flere gartnerier på Sjælland.

Fagbladet 3F erfarer fra flere af hinanden uafhængige kilder, at den konkrete arbejdsulykke skete hos gartneriet Legro, der producerer krydderurter til Netto, Føtex og Bilka.

Fagbladet 3F har flere gange onsdag forgæves forsøgt at få kommentarer fra gartneriets direktør.

Midt- og Vestsjællands Politi har onsdag oplyst til Fagbladet 3F, at politiet sammen med en overlæge fra Styrelsen for Patientsikkerhed nu skal foretage et ligsyn for at fastslå dødsårsagen. Og se, om der er en årsagssammenhæng mellem ulykken og dødsfaldet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu