ANNONCE

Død hud og afføring: Så ofte skal du støve af

28. februar 2019 11:17 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Der er god grund til at støve af i hjemmet, der flyder nemlig med klamme bakterier.

Der er forskning, der viser, at amerikanere i gennemsnit bruger 110 minutter om dagen på at vedligeholde hjemmet – i den tid er indregnet rengøring før, under og efter madlavningen, men også ting som at ordne vasketøj og rede seng.

Men mange glemmer også at gøre noget andet, der er yderst vigtigt i forbindelse med rengøringen; nemlig at støve af i hjemmet. Støvsugeren er nok så flittigt fremme, men at svinge karklude, mikrofiberklude og støvbørster er nok mere fjernt i bevidstheden.

Ifølge et studie fra Proceedings of the Royal Society B, så er støv i hjemmet meget mere ulækkert end du tror – det er nemlig alle de små partikler og elementer, som du nok helst ville glemme eksisterede. Støv i hjemmet kan nemlig være alt fra dødhud, svampevækst, bakterier og afføringsrester.

Hos den amerikanske virksomhed Pro Housekeepers, der anbefaler man, at private fjerner støv mindst én gang om måneden på de steder, der er lette at nå. Mens steder der er sværere at nå bør gøres rent minimum hver tredje måned – men gerne oftere, skriver MSN Lifestyle.

Der er nemlig risiko for at udvikle allergi eller vejrtrækningsproblemer, hvis man ikke holder hjemmet rent.

I galleriet øverst kan du se en række tips og tricks til rengøring i hjemmet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu