ANNONCE

Død mand fundet i strandkanten

16. juli 2019 10:18 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Mandag forsvandt en svømmer. Tirsdag er han fundet død.

Mandag klokken 15.33 blev der iværksat en større eftersøgning efter en svømmer ud for Hasle på Bornholm.

Tirsdag morgen er svømmeren fundet død.

Det oplyser Bornholms Politi i en pressemeddelelse.

Se video på LocalEyes.dk

Både redningsbåde og en helikopter blev sat ind for at lede efter manden. Den eftersøgning blev indstillet mandag aften.

Området blev ifølge Forsvaret, der stod for koordinering af indsatsen, blevet grundigt afsøgt flere gange af både redningshelikopter, både i området og folk på stranden.

Artiklen fortsætter under videoen

Af pressemeddelelsen fremgår det, at den 59-årig ukrainske mand kom i problemer i vandet ud for Klympen i Hasle og drev væk fra stranden.

“Både politi, brandvæsen, redningsbåd og redningshelikopter blev sendt til stedet, men man mistede desværre hurtigt visuel kontakt med manden”, oplyser Bornholms Politi.

Klokken 5.27 tirsdag blev han så fundet i strandkanten.

Politiet på Bornholm advarer nu badegæsterne i området omkring hestehuller, da der i løbet af sommeren har været flere redningsaktioner i området.

(I galleriet over artiklen kan du se, hvordan du skal forholde dig, hvis du bliver fanget i et hestehul). 

De pårørende er underrettet.

Fakta

Revlehuller/hestehuller

  • Hestehuller eller et revlehul er en fælles betegnelse for noget, som de fleste mennesker opfatter som noget meget farligt. Og det kan det også være.
  • Et hestehul kan opleves som flere ting. De fleste opfatter et hestehul som et hul, man falder ned i eller bliver trukket ned i. Det har mange prøvet i deres barndom ved en badetur ved stranden. Nogle oplever hestehuller som en kraftig strøm, som de ikke kan svømme op imod.
  • Og begge forklaringer er rigtige.
  • Et hestehul eller revlehul som det i virkeligheden er, kan medfører begge oplevelser. Revlehullet er dannet ved kraftig pålandsvind, direkte eller skråt på stranden. Vandet der på den måde bliver skyllet ind på stranden skal ud igen i havet. Og afhængig af bundforholdene og stejlheden på strandbunden vil det overskydende vand erodere et hul i revlen for at komme ud igen. Denne erosion af strandbunden opleves måske som et hul, og da vandstrømmen i hullet er udadgående, vil strømme trække person, som er faldet ned i hullet med udad. Er det en forholdsvis flad strandbund vil det udadgående vand fortrænge det indadgående vand, og der vil generelt være tale om at vandet som helhed i en 10-20 meters bredde føres udad. Personen som svømmer ind i området bliver taget af strømmen og kan ikke svømme imod eller svømme igennem til den anden side.
  • Redningen i denne situation er den samme, uanset hvordan man bliver hvirvlet ind i strømmen.
  • Bevar roen, søg op til overfladen og lad dig føre med strømmen ud. Meget hurtigt vil strømmens styrke aftage, og du kan begynde at svømme ud til en af siderne i strømmen og derpå svømme ind mod stranden igen.
  • Hvis du bliver grebet af panik og prøver at svømme imod strømmen, vil du bruge mange kræfter og vil hurtigt blive træt og dermed i risiko for at få et ildebefindende eller komme til at sluge vand og i begge tilfælde komme i alvorlig fare.
  • Vend dig om på ryggen og lad dig føre med strømmen, som overfor beskrevet.

Kilde: Badesikkerhed.dk

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu