ANNONCE

Død med Covid-19

31. december 2020 20:02 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Den legendariske kinesiske pianist Fou Ts'ong er gået bort 86 år gammel.

Død med Covid-19
Den kinesiske pianist Fou Ts'ong døde mandag den 28. december i London efter at være blevet smittet med covid-19. Han blev 86 år gammel. Foto: Scanpix/EPA/GRZEGORZ JAKUBOWSKI POLAND

Fou Ts’ong, den første kinesiske, klassiske pianist, som vandt global anerkendelse og succes, er er gået bort. Han døde mandag den 28. december i London efter at være blevet smittet med covid-19. Det skriver blandt andet BBC.

Fou kom til verden i Kina i 1934 som søn i en familie, der tilhørte landets intellektuelle elite. Han stiftede bekendtskab med vestens klassiske musik i en ung alder, efter hans far, der var en berømt translatør, vendte tilbage til Kina efter flere års ophold i Frankrig.

Som spirende pianist studerede han med grundlæggeren og lederen af ​​Shanghai Symphony Orchestra, den italienske dirigent Mario Paci, som havde været afgørende for at bringe vestlig klassisk musik til Kina.

Han forlod Kina for i stedet at fortsætte sine musikalske studier i Warszawa, Polen. Blot to år senere vandt han priser og international anerkendelse ved byens prestigefyldte Chopin-konkurrence.

I 1959 flyttede Fou Ts’ong til London og udviklede sig her til en internationalt anerkendt solist og gav koncerter i både i Europa og USA. I 1967 opnåede han den store ære, at optræde ved BBCs ‘First Night of the Proms’.

Han forblev gennem hele livet tro mod sin uddannelse i Polen og blev især kendt for sine fortolkninger af Chopin.

Fou Ts’ong blev 86 år gammel.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu