ANNONCE

Dødsbilist: -Føler ikke det var min fejl

11. marts 2021 11:45 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

En 21-årig mand er tiltalt for uagtsomt manddrab - og en lang række andre forseelser

Se billeder af forløbet over artiklen.

21-årige Helmi Mossa Hameed er nu blevet tiltalt for trafikdrabet på en kun femårig pige, Aya, på Peter Bangs Vej i København i oktober.

Ulykken skete sent om eftermiddagen den tragiske dag. Her ramte 21-årige Helmi Mossa Hameed femårige Aya og hendes mor, der kom gående ad Peter Bangs Vej. Han flygtede med det samme fra stedet og blev offentligt efterlyst og anholdt den følgende dag.

Af tiltalen fremgår det, at politiet mener, Helmi Mossa Hameed har været påvirket ved ulykken.

Han er nu blandt andet tiltalt for uagtsomt manddrab under særligt skærpende omstændigheder, kørsel i bevidstheds- og narkopåvirket tilstand og uden at have generhvervet sin førerret efter en tidligere frakendelse, samt for at flygte fra et færdselsuheld uden at hjælpe en person i øjensynlig livsfare.

Langt synderegister

Han er desuden tiltalt for sin kørsel i forbindelse med en alvorlig ulykke den 19. januar 2019 på Ingerslevsgade på Vesterbro, hvor to personer blev alvorligt kvæstet. Her omfatter tiltalen blandt andet forsætlig fareforvoldelse, uagtsom legemsbeskadigelse under særligt skærpende omstændigheder, spirituskørsel og kørsel med for høj hastighed.

– Det, der sker, er, at der en, som foretager en U-vending og bliver påkørt bagfra. Vi ved, at der er en alvorligt tilskadekommen, men jeg kender ikke tilstanden på vedkommende lige nu, sagde vagtchef ved Københavns Politi, Henrik Stormer, da til Newsbreak.dk

Den dengang 19-årige mand blev anholdt efter ulykken, men er tilsyneladende ikke dømt endnu.

Se billeder fra begge ulykker i galleriet over artiklen.

Anklageskriftet indeholder i alt 35 forhold, herunder også narko- og berigelseskriminalitet.

– Sagen rummer en række meget alvorlige straffelovsovertrædelser, herunder især trafikdrabet i Valby. Jeg har derfor vurderet, at der er grundlag for at rejse tiltale ved nævningeting – hvilket er sædvanlig fremgangsmåde i sager, hvor anklagemyndighedens strafpåstand overstiger fire års fængsel, siger advokaturchef Kristian Kirk Petersen i en pressemeddelelse.

Den 21-årige har siddet varetægtsfængslet siden sidst i oktober.

Tændte debatten

I ugerne efter trafikdrabet tog debatten om straffen for vanvidsbilisme til. Nogle uger efter drabet gik en del på gaden for at deltage i fakkeltog til ære for den femårige pige.

Ikke overraskende var fakkeltoget også en markering af den stigende folkelig eutilfredshed med strafferammen for vanvidsbilisme.

“En påvirket vanvidsbilist satte en brat stopper for en lille piges liv. En familie blev revet midt over. En tragedie der har påvirket os alle – ikke bare os som kendte Aya – men alle. Hvorfor skulle denne kønne lille og livsglade pige på så uforståelig måde rives bort ? Det spørgsmål er vi mange der sidder tilbage med. Svaret får vi aldrig. Enhver skal kunne færdes sikkert på byens veje. Ingen forældre skal være bekymret for at sende deres børn ud i trafikken”, skrev arrangøren i begivenheden under titlen “nok er nok”.

Smukt

Ekstra Bladet, der har dækket sagen intenst, har været i kontakt med moderen til den femårige pige. Kvinden blev også ramt ved ulykken, men overlevede. Hun sendte en skriftlig udtalelse til bladet i anledning af fakkeltoget:

“Jeg ønsker med fakkeloptoget at ære Ayas minde. Hun ville have fundet det smukt med alle de lysende fakler, hvis hun havde været her til at se det. Det er et ubærligt tab at miste min elskede datter på så urimelig vis. Jeg er taknemmelig for alle dem, som kommer og viser hende respekt og skænker hende kærlige tanker”, skrev moderen blandt andet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu