ANNONCE

Dødstal i USA fordoblet på en uge

14. april 2020 22:26 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Tallet har nu rundet 25.000 døde.

USA har rundet 25.000 coronarelaterede dødsfald. Det viser en opgørelse fra det amerikanske Johns Hopkins University tirsdag aften dansk tid.

I alt 25.239 mennesker i USA er døde med coronasmitte. Tallet er fordoblet i løbet af en uge, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Opgørelsen viser også, at USA er tæt på at runde 600.000 bekræftede smittetilfælde. Det er over tre gange så mange bekræftede smittetilfælde som noget andet land i verden.

Spanien har næstflest bekræftede smittetilfælde i verden – nemlig lidt over 172.000 – og lidt over 18.000 døde.

USA har imidlertid også testet næsten tre millioner mennesker, viser opgørelsen fra Johns Hopkins University.

Coronavirus i Danmark

Sygdommen kom officielt til Danmark den 27. februar 2020. Jakob Tage Ramlyng, ansat ved TV2, fik æren af at være den første person, der officielt blev ramt af coronavirus covid-19 (tidligere 2019-nCoV), og han blev den 5. marts også den førte dansker, der officielt slap af med sygdommen igen.

Symptomer på coronavirus

Oplever du følgende symptomer, kan det være fordi, du lider af sygdommen:

– Feber
– Tør hoste
– Besværet vejrtrækning
– Åndenød

Hvis du oplever symptomerne, er det vigtigt, at du ringer til din egen læge, eller vagtlægen, inden du begiver dig ud offentligt. Herefter bliver der truffet beslutning om, hvad du kan gøre.

Fakta

Brød ud på marked

Hele miseren om den berygtede coronavirus 2019-nCoV startede i slutningen af 2019, da verdenssundhedsorganisationen, WHO, blev alarmeret om flere udbrud af lungebetændelse i Wuhan i Kina.

Til stor bekymring for organisationen var der ikke andre eksisterende virusser, der mindede om den, der lå bag udbruddene af lungebetændelse. Det bekymrende var, at det var svært at danne sig et overblik over, hvilken effekt virussen har på mennesker, hvis den er ukendt.

Den 7. januar 2020 var der dog gennembrud i sagen om coronavirus 2019-nCoV, da kinesiske myndigheder havde identificeret virussen til at være en coronavirus. Virussen blev på daværende tidspunkt sat i familie med SARS og MERS, som er nogle af verdens farligste sygdomme. Her modtog virusset også navnet coronavirus 2019-nCoV.

Den viden, man i foråret 2020 havde samlet sammen om sygdommen viste, at det først og fremmest er ældre og svagelige mennesker, der risikerer at blive hårdt ramt af sygdommen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu