Forfærdeligt: Flere døde efter massakre

23. april 2019 07:12 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk og Ritzau Info

Dødstallet efter terrorangreben i Sri Lanka er steget.

Dødstallet efter søndagens massakre i Sri Lanka er steget til 310. 40 personer er anholdt. Det oplyser en polititalsmand ifølge nyhedsbureauet AFP.

Blandt de 310 er tre danskere – alle børn af Bestsellers ejer Anders Holch Povlsen og hans kone, Anne Holch Povlsen.

Antallet af dræbte efter søndagens bombeangreb mod flere kirker og hoteller i Sri Lanka er steget til 310.

Det sker, efter at flere af de sårede er døde af deres kvæstelser i løbet af natten.

Det oplyser talsmand for politiet i landet Ruwan Gunasekera tirsdag morgen. Det seneste dødstal lød på 290.

Polititalsmanden oplyser videre, at antallet af anholdte i sagen er oppe på 40. Det tal har hidtil lydt på 24.

Blandt de anholdte er chaufføren af en af de varevogne, der blev brugt af en af selvmordsbomberne fra angrebet. Også ejeren af et hus, hvor flere af de mistænkte gerningsmænd boede, er blevet anholdt.

Blomster foran Constantinsborg

Siden nyheden om de tre dræbte børn har masser af lokale været forbi Bestseller-ejerens bopæl, godset Constantinsborg ved Stavtrup vest for Aarhus.

Flaget er på halv stang foran bygningen, og mange har lagt blomster. En af dem var Lene Krone, der havde taget turen fra Åbyhøj. Det skriver TV2 Østjylland.

– Jeg er virkelig berørt over, at sådan en tragedie har ramt en ung familie. Jeg synes, det er så forfærdeligt. At miste sit barn må være det værste, der kan overgå en, så derfor er jeg kommet, siger Lene Krone til TV2 Østjylland.

– Jeg har selv tre børn, og jeg har tit tænkt, at det må være det værste, der kan overgå en at miste sine børn. Det er så frygteligt, siger hun.

Holder det privat

Medierne har ikke adgang til det private område, hvor almindelige borgere kan lægge blomster.

Højvangskolen vest for Aarhus briefer tirsdag morgen ansatte, forældre og elever. To af de tre dræbte børn er elever på Højvangskolen.

Det oplyser Henrik Vinther Olesen, kommunikationschef i Børn og Unge i Aarhus Kommune til TV2.

– Vi sørger for, at alle børn og også deres forældre har nogle at tale med, som kan sætte det, der er sket, i det rigtige perspektiv. Det gør man i de klasser, hvor børnene går.

– Så sørger vi for, at de medarbejdere, der er på skolen, har adgang til vejledning og rådgivning af folk, der har forstand på det. Det er blandt andet fra kommunens psykologirådgivning, siger han.

Flager på halv stang

Tirsdag bliver der flaget på halv stang fra Christiansborg for at mindes ofrene for angrebene i Sri Lanka, heriblandt altså de tre danske søskende.

Der bliver også flaget på halv stang fra Finansministeriet, Forsvarsministeriet, Udenrigsministeriet og Københavns Rådhus.

Det skriver Justitsministeriet i sit nyhedsbrev.

Borgmester i sorg

Aarhus’ borgmester, Jacob Bundsgaard, har i forbindelse med tabet af de tre søskende udtalt følgende mindeord:

“Det er med den største sorg og forfærdelse, jeg har erfaret, at en familie fra Aarhus på grusomste vis er blevet ramt af det meningsløse og kujonagtige terrorangreb i Sri Lanka. Tre børn er blevet dræbt.

Min dybeste medfølelse og sympati går til ofrene fra Aarhus og fra andre dele af verden samt ikke mindst til deres efterladte.

Der findes ingen ord, der kan beskrive den situation, som familien fra Aarhus lige nu må gennemleve og jeg vil bede alle om at sende dem og de mange ofre og efterladte de varmeste tanker i denne forfærdelige tid. Hvad gør man, når livet fordrer af en, at man skal bære det ubærlige?

Vores hjerter græder, men samtidig har vi en særlig forpligtelse overfor de efterladte – vores bysbørn, venner og naboer. Vi må vise vores støtte og omsorg, men også respektere deres behov for fred.

De dybeste kondolencer til alle de berørte af dette feje og usle angreb”.

Også landet statsminister udtalt sig, efter det kom frem, der var danskere blandt de dræbte.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu