ANNONCE

Døjer du med disse kryb? Sådan får du dem væk

17. februar 2021 18:07 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Det kan være hårdt arbejde at slippe af med sølvfisk

Hvis du gerne vil slippe af med sølvfisk, så er det en række ting, du kan gøre i dagligdagen for at mindske invasionen af de små kryb, der på forunderlig vis altid lykkes med at finde ind til dig.

Før du kan slippe for sølvfisk, er du nødt til at forstå, hvad det egentlig er for en fætter. Sølvfisk er små vingeløse insekter, der med rette kan tilskrives arten urinsekter. De har nemlig været omkring i mere end 300 millioner år.

Sølvfisk færdes typisk, hvor der er lunt og fugtigt. Det er derfor, du ofte møder de små fyre på badeværelset og nogle gange i køkkenet. De foretrækker at holde sig skjult i mørket, så i dagtimerne gemmer de sig ofte i hjørner eller bag toiletbørsten og lignende.

Vil du slippe af med sølvfisk? Fjern deres mad

Sølvfisk er et forunderligt dyr, når det kommer til mad. De kan indtage alverdens forskellige ting, men sætter stor pris på sæberester i bruseren eller andre døde insekter.

Insektet spiser også gerne papir – på en måde. I fugtige omgivelser kommer der gerne svampevækst på papirrester, og det er dem, som sølvfisk gerne indtager.

En stor del af at slippe for sølvfisk kommer, hvis du altså fjerner deres mad. Kort sagt – hold dit badeværelse rent. I galleriet over artiklen kan du få en række andre gode råd til hvordan, du slipper af med dem.

Kan være hus-skade

Har du omfattende mængder af sølvfisk i dit hjem, så kan det faktisk være et tegn på, at din bolig lider under fugtskader, så i stedet for at fokusere på at eliminere sølvfiskene, kan du med rette tage et kig på dit hjem.

Du kan dog bekæmpe sølvfisk med gift som eksempelvis insektspray, men så længe, der er fugtigt, vender de altså tilbage, skriver blandt andre Bolius.

Men husk nu, sølvfisk er hverken skadelige eller farlige. De kan dog godt se ulækre ud.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu