ANNONCE

Dømt for overgreb mod datter

11. december 2020 18:02 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

En teenagepige blev adskillige gange voldtaget af sin far. Han er fredag blevet idømt seks års fængsel.

Dømt for overgreb mod datter
Da en pige var 14 år, begyndte hendes far at begå seksuelle overgreb imod hende. Fredag har retten idømt faren seks års fængsel. (Arkivfoto) Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix

Gennem en femårig periode udsatte en far fra Brøndby sin teenagedatter for seksuelle overgreb.

Det har et nævningeting i Retten i Glostrup slået fast i en dom fredag, hvor den 54-årige mand er idømt seks års fængsel.

Faren var tiltalt for voldtægt og andet seksuelt forhold samt blufærdighedskrænkelse af datteren begået adskillige gange over en femårig periode.

Overgrebene stod på fra datteren var 14 år gammel, frem til at sagen blev anmeldt fem år senere.

Voldtægterne og overgrebene skete ifølge anklageskriftet adskillige gange og i perioder ugentligt eller hver anden uge.

Retten skriver om dommen på sin hjemmeside, at det er fundet bevist, at faren er skyldig i tiltalen.

Nævningene og dommerne lægger “navnlig vægt på datterens sammenhængende og troværdige forklaring om overgrebene.” Datterens forklaring blev også til dels støttet af tekniske beviser.

– Retten bemærkede i øvrigt, at den 54-årige allerede efter sin egen forklaring havde en særdeles grænseoverskridende adfærd over for datteren, skriver retten.

Seks års fængsel

Med dommen på seks års fængsel er der lagt vægt på karakteren, antallet og grovheden af de seksuelle overgreb, som er begået mod datteren i eget hjem.

Faren nægter sig skyldig, og han har valgt at anke dommen. I retten har han blandt andet forklaret, at han og datteren havde et godt og helt almindeligt far-datter-forhold.

Han har siddet varetægtsfængslet siden april og skal også sidde fængslet under ankesagen.

Fakta

De groveste sager om misbrug af børn

Her er en oversigt over en række grove sager fra de seneste år om overgreb på børn og unge:

* Silkeborg: I marts 2018 bliver en frikirkepræst fra Silkeborg idømt tre et halvt års fængsel for at have begået flere seksuelle overgreb mod i alt otte unge mennesker fra frikirkens menighed. Dommen er anket til landsretten.

* Skagen: Da en otteårig pige i 2014 sammen med sin mor flytter ind hos morens nye kæreste i Skagen, bliver hverdagen et mareridt for pigen. I juni 2015 afgør Retten i Hjørring, at pigens 53-årige mor og den jævnaldrende stedfar har begået en række seksuelle overgreb mod hende, ligesom de har ladet flere mænd tvinge hende til samleje og oralsex. Moren får otte års fængsel, mens manden får syv.

* Bornholm: En adoptivfar og en mor fra Pedersker på Bornholm bliver i april 2013 idømt henholdsvis ti og otte års fængsel af landsretten for at have begået grove sexovergreb mod kvindens to døtre. Børnene fungerede gennem mange år som de dømtes sexslaver.

* Rebild: En 56-årig nordjysk mand bliver i 2012 af Vestre Landsret idømt 12 års fængsel for groft misbrug af otte børn, heriblandt seks af sine egne. Værst gik det ud over mandens ene datter, som blev misbrugt, fra hun var fem år. Landsretten ændrer dommen fra byretten, som lød på forvaring.

* Brønderslev: Et forældrepar fra Serritslev uden for Brønderslev bliver i 2011 i Vestre Landsret dømt for systematisk vold, vanrøgt og misrøgt mod ni sammenbragte børn. Den 42-årige far bliver idømt 11 års fængsel, mens moren på 38 år får fire år bag tremmer.

* Esbjerg: En 41-årig familiefar fra Esbjerg bliver i 2011 idømt syv års fængsel for at have begået sexovergreb mod otte børn gennem mere end 20 år. Manden nægter under sagen alt, men anker ikke dommen.

* Nakskov: En 42-årig mand fra Nakskov bliver i 2010 idømt ti års fængsel for at have misbrugt sin datter, siden hun var 15 måneder gammel. Overgrebene fandt sted gennem seks år. Manden bliver også dømt for at have distribueret børneporno, blandt andet billeder af datteren.

* Sønderborg: Vestre Landsret idømmer i 2010 en 60-årig mand fra Egypten ni års fængsel for at tvinge tre af sine døtre til forskellige former for sex og samleje. Misbruget foregik i syv år i familiens hjem i Sønderborg.

* Tønder: En 47-årig mand idømmes i 2007 ti års fængsel for at have misbrugt sine to døtre og for at have stillet pigerne til rådighed for andre mænd. Børnenes mor får en tidsubestemt behandlingsdom for medvirken til incest. 15 mænd er tilsammen idømt 45 års fængsel for at misbruge den ældste af pigerne. Pigen var da 10-11 år.

Kilde: Ritzau, Anklagemyndigheden.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu