ANNONCE

Dømt seriemorder fundet død i fængsel

30. marts 2020 22:44 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Han var dømt for 10 drab på kvinder.

Seriemorderen Lonnie Franklin er død, mens han ventede på at få sin dødsstraf eksekveret i fængslet San Quentin i USA. CNN skriver, at Lonnie Franklin blev fundet i sin celle lørdag aften. Det er uvist, hvad den 67-årige dømte morder er død af, men politiet udelukker en voldelig handling.

Lonnie Franklin blev i efteråret 2016 dømt til døden for 10 drab, begået fra 1985 til 2007. I forbindelse med dommen sagde dommer, Kathleen Kennedy, ifølge Ritzau, der henviser til The Guardian, at det, Lonnie Franklin havde gjort, ikke kunne retfærdiggøres over for hverken Gud eller landets love.

– Du skal lide døden, sagde hun videre efter at have læst ofrenes navne op ét efter ét.

Fældet af DNA

Politiets efterforskere mente, at Lonnie Franklin havde dræbt mindst 25 kvinder, men da man ikke ønskede at trække sagen mod ham i langdrab, udvalgte man 10 drab. Han var 63 år gammel, da han blev dømt til døden, og han blev dømt for syv drab begået i perioden 1985 til 1988 og tre drab begået i perioden 2002 til 2007.

Ifølge Ritzau mener man hos politiet ikke, at Lonnie Franklin holdt pause fra 1988 til 2002, og det er derfor, man er ret sikre på, at han begik flere drab end dem, han blev dømt for.

Samtlige af Lonnie Franklins ofre var sorte. Han fik tilnavnet “Grim Sleeper,” fordi der tilsyneladende gik flere år, hvor han ikke dræbte nogen, før han slog til igen.

Politiet kom først på sporet af Lonnie Franklin i 2008, og først efter at politiet havde fat i hans søn i forbindelse med en anden sag. Man havde på det tidspunkt masser af DNA-spor indhentet fra sagens ofre, og sønnens DNA-prøve var et delvist match på morderen.

Det sendte politiet på sporet af Lonnie Franklin, og man sikrede sig en DNA-prøve fra ham ved at sende en betjent undercover på et lokalt spisested. Her spiste Lonnie Franklin ofte pizza, og den 5. juli 2010 havde politiet både et stykke pizza og et stykke chokoladekage, man kunne hente DNA ud fra. Det koblede Lonnie Franklin til de mange drab.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu