ANNONCE

Dom:Amagermanden idømt fængsel på livstid

22. december 2011 11:02 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dom:Amagermanden idømt fængsel på livstid
Billede mangler

Marcel Lychau Hansen, bedre kendt som Amagermanden, skal i fængsel på livstid. Det har dommeren netop erklæret i Københavns Byret.
 
Mandag blev Marcel Lychau Hansen kendt skyldig i to mord og syv voldtægtssager. Han blev anholdt i 2010, efter man fandt hans dna ved et gerningssted, hvor en kun 17-årig pige blev voldtaget i en kolonihaveforening på Amager.
 
Fundet af den dna var et gennembrud i flere gamle uopklarede sager. Pludseligt kunne man sammenligne dna’et fra kolonihave-voldtægten med de gamle sager, og en sand klapjagt startede, da man fandt ud af, at en enkelt gerningsmand havde både voldtaget og myrdet i to årtier uden at blive fanget. Dna-beviser på gerningsstederne har været en af de overvejende grunde til, at han blev kendt skyldig i seks ud af syv anklager.
 
Den ældste sag mod den dømte er fra 1987, hvor han er kendt skyldig i at kvæle en ældre dame til døde.
 
Efter dommen i mandags blev det offentligt, at Amagermanden har forsøgt at smugle sin dna ud fra fængslet. Den skulle plantes på et nyt gerningssted for at få en frikendelse i sagen.
 
Marcel Lychau Hansen har hele tiden nægtet sig skyldig i alle anklager og har påstået, at der må findes en anden gerningsmand med den samme dna-profil som ham.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu