Dommer bremser forbud mod kæmpesodavand

11. marts 2013 21:28 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dommer bremser forbud mod kæmpesodavand
Billede mangler

USA: Et forbud mod kæmpesodavand skulle gøre indbyggerne i New York City sundere, men i 11. time er forbuddet blevet omstødt af en dommer. Det skriver New York Times.

 

Den lokale lov, der ville forbyde sukkerholdige sodavand på over 473 milliliter, skulle efter planen være trådt i kraft tirsdag, men ifølge dommer Milton A. Tingling jr. fra delstaten New Yorks højesteret er det både »vilkårligt og lunefuldt«. I sin kendelse noterer han sig, at forbuddet indeholder en række uligheder, blandt andet at det ikke gælder for sukkersøde drikkevarer med et højt mælkeindhold, ligesom det ville gælde for restauranter, men ikke kiosker.

»Forbuddet gælder for nogle, men ikke alle spisesteder i byen. Det undtager desuden andre drikkevarer, der har en væsentlig højere koncentrationer af sukker og/eller kalorier,« skriver Milton A. Tingling jr. ifølge New York Times i sin kendelse.

Desuden giver det ifølge dommeren ingen mening, at kunder kan få fyldt deres glas op flere gange, når bare kruset rummer mindre end 473 milliliter.

Forbuddet blev sidste år vedtaget af bystyret på opfordring af borgmester Michael Bloomberg, der så de gigantiske sodavand, som kan købes i amerikanske fastfood-restauranter og kiosker, som en væsentlig årsag til den fedmeepidemi, der plager landet.

I amerikanske 7-11-butikker kan man eksempelvis købe en såkaldt Double Gulp, der rummer intet mindre end halvanden liter sodavand – eller hvad der svarer til 600 kalorier.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu