ANNONCE

Dommer kalder ham inkarnationen af ondskab

1. juni 2019 21:39 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han dræbte en 13-årig piges forældre i jagten på at kidnappe hende.

Det var en sag, hvis lige man ikke kender til i lokalsamfundet i byen Barron, Wisconsin USA, og det er en sag, der gav myndighederne en del at tygge på. Det skriver News.com.au.

Sagen om en 21-årig mand, der en oktoberaften dræbte 56-årige James Closs og 46-årige Denise Closs for at kidnappe parrets 13-årige datter Jayme, køre væk fra familiens hus og siden holde pigen fanget i næsten tre måneder, før hun stak af og fik manden anholdt.

Newsbreak.dk, og andre medier verden over, omtalte sagen, da Jayme formåede at slippe fri, og Newsbreak.dk har tidligere omtalt tiden før, under og selve kidnapningen.

Det har ikke skortet på informationer og detaljer om sagen, da Jake Patterson selv tilstod både drabet på Jayme Closs’s forældre og kidnapningen af hende tilbage i foråret.

Han har været ganske samarbejdsvillig med myndighederne, men der står ubesvarede spørgsmål tilbage, nu Jake har fået sin dom. Man ved på den ene side godt, hvorfor Jake kidnappede et barn og dræbte hendes forældre. Men man ved ikke, hvorfor han blev, som han blev.

Sagen startede for Jakes vedkommende, da han stå Jayme stå af bussen. Der besluttede han sig for at kidnappe pigen, og han har fortalt politiet, at han forsøgte at gennemføre kidnapningen flere gange, men at han igen og igen måtte opgive, fordi der var for mange vidner i nærheden.

Dobbeltdrabet

Der var også vidner den oktoberaften, Jayme blev kidnappet, men ingen af dem overlevede, da Jake Patterson brød ind hos familien. Først dræbte han Jaymes far, og siden dræbte han Jaymes mor. Moderen nåede at ringe til politiet, der kom kørende til huset, mens Jake Patterson selv var på vej væk derfra, med den 13-årige pige i bagagagerummet.

Det sidste, moderen oplevede, før hun blev dræbt, var den 21-årige mand, der ville have hende til at stoppe tape for munden af den 13-årige pige. Hun gjorde ikke som befalet, så Jake måtte selv igang med tapen, før han skød moderen med et haglgevær, for øjnene af den 13-årige pige.

Siden kørte han derfra, mens han og Jayme kunne høre politibilernes sirener, da ordensmagten kom ilende til gerningsstedet, desværre for sent, særligt fordi ingen nogensinde stoppede Jake, mens han flygtede fra stedet med sit bytte i bagagagerummet.

Fanget under sengen

De næste 88 dage var Jayme fange hos Jake Patterson. Hun blev holdt fanget under hans seng, men til sidst stak hun af. Hun søgte hjælp hos en hundelufter, hun mødte ude midt i et område, hun ikke selv kendte.

– Han dræbte mine forældre. Jeg vil hjem. Jeg ved ikke, hvor jeg er, skulle hun have sagt til hundelufteren.

News.com.au skriver, at politiet modtog tusindvis af tips i deres eftersøgning af Jayme, men at ingen af dem handlede om den 21-årige mand, der arbejdede på en ostefabrik, og som havde en parkeringsbøde som hans eneste møde med loven, før han  dræbte to personer i jagten på at kidnappe en 13-årig pige.

Det var først, da Jayme slap fri og slog alarm, at Jake blev anholdt, og hans tilståelse fulgte hurtigt derefter.

Siden fulgte retssagen, og 24. maj fik Jake så sin straf: To gange livstid for to drab og en kidnapning, men som News.com.au skriver, så er myndighedernes hovedbrud ikke helt forbi af den grund.

Ond og rask

For hvor dommeren James Babler kunne kigge på den dømte og sige, at han var et af de farligste mennesker, der har levet på denne jord, og hvor dommeren kunne sige, at Patterson var ond, essensen af ondskab, ja så kunne han ikke sige noget særligt om, hvorfor Jake Patterson blev, som han blev, og hvorfor han gjorde, som han gjorde.

Under retssagen vidnede en psykolog, efter anmodning fra Pattersons forsvarere. Konklusionen blev, at Patterson ikke fejler noget psykisk. Han har selv fortalt, at han så Jayme stige af skolebussen, og der besluttede han sig for at kidnappe hende. Bare sådan.

Patterson selv har udtalt sig om sagen og sagt, at han ville gøre alt for at tage det tilbage, han har gjort.

– Jeg er bare ked af det, sagde han til dommeren, med tårer i øjnene.

Det bed dog ikke på dommeren, der svarede, at han var sikker på, at Jake er ked af, at han blev opdaget og anholdt. Dommeren tror dog ikke, at den 21-årige dobbeltmorder fortryder, hvad han har gjort.

Noter fra cellen

Under retssagen kom det frem, ifølge News.com.au, at Jake Patterson tog noter, mens han sad i fængsel under retssagen. I noterne fantaserer han videre om at holde en ung pige fanget, om at torturere hende og kontrollere hende.

Noterne var angiveligt medvirkende til, at dommen blev, som den blev. Ifølge News.com.au har man i Jakes noter fundet ud af, at den dømte besluttede sig for at dræbe eventuelle vidner under en kidnapning, fordi det var bedst ikke at efterlade levende vidner.

Jake har altså selv bidraget med en hel del forklaringer på, hvorfor han gjorde, som han gjorde, da han gennemførte et dobbeltdrab og en kidnapning. Ifølge anklageren i sagen, Brian Wright, havde Jake tænkt på at kidnappe en ung pige i måneder, før han besluttede sig for at gå efter Jayme.

Nu, hvor han er dømt, og formentlig kommer til at sidde fængslet til sin død, kan man se tilbage på historien og få at vide, hvordan han gjorde. Det forklarer, ifølge dommer og anklager, bare stadig ikke, hvorfor han blev, som han blev.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu