ANNONCE

Dommer: Trump skal udlevere skatteoplysninger

9. juli 2020 16:43 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

USA's højesteret har givet en anklager i New York grønt lys til at se Donald Trumps skattepapirer.

Dommer: Trump skal udlevere skatteoplysninger
Donald Trump kan ikke holde sine skatteoplysninger hemmelige. Det har USA's højesteret afgjort. Foto: Kevin Lamarque/Scanpix.

Den siddende præsident er ikke undtaget fra at udlevere sine finansielle oplysninger herunder sine skatteangivelser, har den amerikanske højesteret torsdag afgjort.

Spørgsmålet er blevet gjort relevant af en sag ved en domstol i Manhatten i New York, der ventes at bede om Donald Trumps finansielle oplysninger fra hans tidligere revisorfirma Mazars LLP, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Her kører en sag, hvor anklager Cyrus Vance, der er valgt som demokrat, vil bede om at få udleveret præsidentens skatteoplysninger i relation til en sag om skatteunddragelse.

Vance har bedt om skatteoplysninger fra et årti af den daværende forretningsmand Donald Trump.

Præsidentens juridiske hold har argumenteret for, at den siddende præsident til enhver tid er immun over for kriminelle efterforskninger. Holdet har henvist til retningslinjer fra landets justitsministerium.

Sagen har været længe undervejs, og faktisk har Trumps skatteforhold været et samtaleemne, siden han blev valgt som USA’s præsident tilbage i 2016. Dengang nægtede han at offentliggøre sine skatteforhold, og han har siden kæmpet med næb og klør for at holde oplysningerne hemmelige.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu