Dommerkaos tættere på: Klubberne skal selv finde dommere

13. marts 2013 10:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dommerkaos tættere på: Klubberne skal selv finde dommere
Billede mangler

Efter at Dansk Boldspil Union, DBU, mandag afbrød samarbejdet med Dansk Fodbolddommer-Union, DFU, risikerer flere tusind fodboldspillere landet over, at deres kampe må aflyses. Lige nu står 100.000 programsatte kampe uden dommere.

 

DBU har givet DFU-dommerne et tilbud om at komme i folden hos DBU, men DFU’s formand Per Buttenschøn afviste tirsdag, at dommerne vil tage mod det tilbud. Der skal findes en aftale mellem de to parter før, der bliver dømt kampe igen.

– Der bliver ikke dømt fodbold, før der ligger en ny aftale med DBU, siger Per Buttenschøn.Hos DBU afviser man, at man vil forhandle videre med DFU. I stedet regner man med, at mange af dommerne vil tage imod tilbuddet om at dømme kampe for 207 kr. pr. kamp, hvilket er syv kr. mere end det nuværende beløb, men 11 mindre end de 218 kr. som DFU kræver.

– Vi anser det for mere sandsynligt, at mange dommere finder DBU’s tilbud både attraktivt, gennemskueligt og fair, siger DBU’s kommunikationschef Lars Berendt.

Skulle det ikke lykkedes at lokke de 3.300 aktive DFU-dommere til at tage imod tilbuddet, regner Lars Berendt med, at klubberne selv er i stand til at finde de nødvendige dommere i egne rækker.

– Hvis noget skulle tyde på, at vi kunne komme til at mangle dommere, så sætter vi vores lid til klubbernes egne ressourcer. Foreningerne har tradition for at rykke sammen i bussen, når der er brug for det. Dels råder de i forvejen over mange kampledere, og hvis vi leger lidt med tallene, så skal vores 1.600 klubber kun finde to dommerkandidater hver blandt deres spillere, trænere og ledere for, at vi når op på 3.000 nye dommere, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu