Derfor rammer dommerkonflikten dig

12. marts 2013 19:49 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Derfor rammer dommerkonflikten dig
Billede mangler

Mandag opsagde Dansk Boldspil-Union (DBU) sit samarbejde med Dansk Fodbolddommer-Union (DFU), efter parterne ikke kunne finde enighed ved forhandlingsbordet vedrørende beløbet på dommernes skattefri omkostningsgodtgørelse pr. kamp.

 

DFU ønskede beløbet hævet fra det nuværende niveau på 200 kroner til 218. Det spring kunne DBU ikke acceptere, og de besluttede derfor at ophæve samarbejdet og klare sig uden dommere fra DFU.Konflikten rammer i første omgang kun breddedommerne. Men problemet er, at de står for alle kampe fra Danmarksserierne og helt ned til småbørnskampene. Således er cirka 3300 aktive dommere er impliceret.

I disse tider er træningskampene for mange klubber op til forårssæsonen i fuldt gang. Men landet over vil man opleve, at kampe vil blive aflyst som følge af konflikten. Ude i amatørklubberne skal man håbe på, at en ny aftale eller løsning finder sted, inden turneringerne starter.

Hos Dansk Fodbolddommer-Union, DFU, ønsker man inderligt at finde frem til en løsning hurtigst muligt, mens DBU allerede er i gang med at tage deres foranstaltning ved at tilbyde DFU’s dommere at dømme for dem udenom dommerforbundet.

DBU tilbyder en omkostningsgodtgørelse for en 90 minutters breddekamp på 207 kroner i 2013.

Ifølge dbu.dk har DBU og lokalunionerne programsat 100.000 kampe i deres turneringer i den kommende sæson.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu