Dømt efterskoleleder beholder jobbet

6. februar 2013 18:39 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dømt efterskoleleder beholder jobbet
Billede mangler

Der bliver ingen fyreseddel til Lundby Efterskoles sygemeldte forstander, Truels Truelsen, uanset om han anker sin dom eller ej.

 

Det skriver dr.dk, der har talt med bestyrelsesformand Bjarne Rasmussen.

– Truels er en god forstander. Bestyrelsen står selvfølgelig bag ham, siger Bjarne Rasmussen til dr.dk.

I sidste uge blev Truels Truelsen idømt 60 dages betinget fængsel, da han blev fundet skyldig i uagtsom legemsbeskadigelse og overtrædelse af sikkerheden til søs i forbindelse med den tragiske kæntringsulykke på Præstø Fjord i 2011.

Retten tog ikke stilling til, om forstanderen kunne fortsætte i jobbet, og det har derfor alene været op til efterskolens bestyrelse.

Efter dommen sygemeldte Truels Truelsen sig på ubestemt tid, og viceforstanderen blev konstitueret forstander. Bjarne Rasmussen kan ikke oplyse, hvornår forstanderen vender tilbage, men flere af de involverede elever og forældre har ifølge dr.dk givet udtryk for, at de ønsker ham afsat.

– Jeg synes ikke, at han skal have med børn og unge at gøre længere. Han burde blive afskediget, sagde en af forældrene, Lisbeth Kristensen til dr.dk.

Ulykken skete 11. februar 2011, da 13 elever og to lærere sejlede ud på Præstø Fjord i en dragebåd. På grund af dårligt vejr kæntrede de, da de forsøgte at vende om, og mens tre nåede ind til land og hentede hjælp, lå resten i vandet. Syv af eleverne blev erklæret klinisk døde, da de blev hentet op, men blev efterfølgende genoplivet. De lever i dag med varige mén, mens den ene lærer mistede livet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu