Don Ø i fedtefadet for aktiesvindel

20. april 2012 13:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Don Ø i fedtefadet for aktiesvindel
Billede mangler

Parkens tidligere førstemand, Flemming Østergaard, står over for at blive tiltalt for at have holdt selskabets aktiekurs kunstigt højt oppe i en længere periode, skriver Jyllands-Posten.
Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, bedre kendt som Bagmandspolitiet, sidder netop nu og lægger sidste hånd på tiltalen mod Flemming Østergaard, der stod i spidsen for Parken først som direktør og siden som formand frem til foråret 2010.
Ud over en anmeldelse fra Finanstilsynet har Bagmandspolitiet også konfiskeret en stribe materialer i form af blandt andet interne e-mails, som sammen med en række båndoptagelser er helt centrale i sagen.
Det ventes, at tiltalen endelig forligger inden sommerferien, men vicestatsadvokat Hans Jakob Folker vil endnu ikke udtale sig om tiltalespørgsmålet, selv om han dog slår fast, at politiet set med hans øjne har en god sag.
– Allerede i forbindelse med Finanstilsynets anmeldelse havde vi et godt udgangspunkt, og det er ikke blevet dårligere i takt med, at efterforskningen har udviklet sig, siger Jakob Folker til Jyllands-Posten.
Sagen drejer sig om handler med værdipapirer som Flemming Østergaard sammen med andre i Parkens ledelse stod bag i 2007 og 2008.
Foruden Flemming Østergaard blev den daværende direktør Jørgen Glistrup og den nuværende, Anders Hørsholt, sigtet for kursmanipulation sidste år.
Samtidig ransagede Bagmandspolitiet Parken og Flemming Østergaards hjem.
Sagen blev sat i værk, efter Finanstilsynet tidligere anmeldte selskabet og dets ledelse for kursmanipulation i forbindelse med køb af egne aktier fra 12. november 2007 til 27. oktober 2008.
Parken købte egne aktier for op mod 265 millioner kroner i perioden. Og det betød, at eksempelvis Flemming Østergaard tjente 15 millioner kroner på at indløse optioner, som han havde fået som bestyrelsesformand.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu