DONG-chef: Jeg er ikke kandidat til Telia-job

1. februar 2013 13:45 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DONG-chef: Jeg er ikke kandidat til Telia-job
Billede mangler

Nej tak. Jeg har det godt, hvor jeg har det.

Sådan lyder beskeden fra topchef i DONG, Henrik Poulsen, der tidligere i dag blev sat i forbindelse med den øverste toppost hos den svenske telegigant, Telia. Tjansen blev ledig i morges da den nuværende CEO Lars Nyberg tog sin afsked med koncernen, efter en pikant sag om bestikkelse i det yderst korrupte land, Usbekistan.

Henrik Poulsen bliver i svenske medier nævnt som en blandt i alt tre oplagte kandidater til at overtage posten hos Telia, der hører til blandt verdens ti største teleselskaber. Men han er altså ikke interesseret, meddeler han nu via DONGs kommunikationschef, Karsten Anker.

Det var på forhånd ventet at sagen om bestikkelse kunne skabe problemer for den nu forhenværende Telia-chef, Lars Nyberg – også selv om han reelt ikke havde noget med den at gøre. Sagen stammer fra 2007, hvor Telia – ifølge en svensk TV-dokumentar – bestak sig til en mobillicens i Usbekistan via en stråmand i Gibraltar.

Sagen er kilden, fordi flere Telia-chefer har udtalt sig anonymt og forklaret hvordan bestikkelsen i praksis blev udført. Det skete ved at love diktatorens datter en stor ejerandel i Telias usbeskiske datterselskab – en ejerandel, der efter et aftalt tidsrum skulle sælges tilbage til Telia til en på forhånd aftalt pris.

Rekruttering i gang

Lars Nyberg har tidligere udtalt, at han ville træde tilbage hvis der kunne rejses tvivl om Telias rolle i sagen. Og det var netop hvad der skete i går, hvor resultatet af Telias egen advokatundersøgelse forelå. Advokatundersøgelsens konklusion er lidt grumset, men afviser ikke, at tingene kan være sket som beskrevet, og som en konsekvens heraf måtte Lars Nyberg her til morgen forlade sin stilling.

Svenske aviser har tidligere beskrevet, at rekrutteringsbureau i København allerede blev sat på opgaven med at finde en ny topchef sidste år, og ifølge di.se, er de tre mest oplagte bud mænd, der alle har omfattende erfaringer fra telebranchen. De to andre er Mats Granryd (Ericsson), Lars-Johan Jarnheimer (tidl. Tele2, nu diverse bestyrelsesposter, bla, IKEA).

Henrik Poulsen tiltrådte i DONG i slutningen af august, 2012 efter fire år som topchef i TDC.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu