DONG slagter fejlslagne investeringer

27. februar 2013 09:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DONG slagter fejlslagne investeringer
Billede mangler

Statens energiselskab DONG Energy bliver langt mere fokuseret fremadrettet. Den nye strategi, som topchef Henrik Poulsen har præsenteret i kølvandet af katastroferegnskabet for 2012, gør op med en lang række investeringer, som har drænet selskabet de foregående år.

 

“Den fokusering af DONG Energy’s forretning, som vi er i gang med, indebærer, at vi ikke længere vil investere i områder som affaldsbaserede kraftværker, gasfyrede kraftværker, LNG (flydende naturgas, red.), gaslagre, vandkraft, elbiler og onshore vind,” skriver Henrik Poulsen i regnskabet.

Investeringerne, som fortsat vil være store i niveauet 12,5-15 milliarder kroner årligt, skal i stedet centreres omkring havvindmøller samt efterforskning og produktion af olie og gas.

“Inden for de grønne produktionsteknologier – offshore vind og biomasse vil vi stræbe efter at være blandt de globalt førende, mens vi inden for olie og gas vil styrke vores regionale markedsposition yderligere,” lyder det fra topchefen.

Han holder også døren åben for, at havvindmøller ud for Frankrigs kyst kan blive en mulighed.

“Investeringerne vil fortsat være koncentreret i Danmark, Storbritannien, Norge og Tyskland med Frankrig som et muligt nyt marked,”

I alt skal den installerede kapacitet inden for havvindmøller firdobles frem mod 2020, mens produktionen af olie og gas skal fordobles.

For at kunne nå de nye mål, uden at gælden løber løbsk, skal der tilføres minimum 6-8 milliarder kroner i frisk egenkapital. En række pensionsselskaber meldte sig i lørdagens Berlingske klar til at se på mulighederne, men hvis de skulle miste lysten til at investere i DONG, så er det i sidste ende staten, som må træde til med ekstra kapital.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu