Dør på klem for flyrute mellem Aalborg og Grønland

29. januar 2013 11:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dør på klem for flyrute mellem Aalborg og Grønland
Billede mangler

Hvis Grønlands selvstyre tør sige ja, er stifteren af Greenland Express parat til at åbne ruter fra både København og Aalborg til Grønland. Lige nu afventer stifteren af selskabet Gert Brask dog en afgørelse fra myndighederne.

 

Ifølge branchesitet Standby.dk er den afgørelse dog på trapperne – den burde komme senest i denne uge.

“Det er uvist, om det bliver et positivt svar. Selvstyret har de seneste dage udtrykt sig om, hvorvidt det grønlandske samfund – Air Greenland – er klar til konkurrence. Selvstyret er bange for Air Greenlands reaktion,” siger Gert Brask ifølge Standby.dk.

Sagen er, at Air Greenland lige nu har monopol på de direkte ruter til Danmark. Alternativet er via Island, hvor Air Iceland tilbyder ture. Monopolet på de direkte flyvninger til Danmark vil Gert Brask hellere end gerne bryde, hvis har får en såkaldt beflyvningstilladelse fra myndighederne.

Han har angiveligt allerede fundet penge og fly til satsningen. Og han mener, at øget konkurrence vil være en fordel, der både kan mærkes i Grønland og i Danmark.

“Jeg startede projektet sidste år og har fundet investorer i England, Holland og Dubai. Vi har i første omgang allieret os med et hollandsk flyselskab, der vil levere Airbus A319, A320 eller lignende fly. Og vi vil bruge danske, skandinaviske og grønlandske medarbejdere,” siger Gert Brask ifølge Standby.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu