ANNONCE

Downloadet af millioner: Advarer mod app

20. oktober 2019 13:41 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Man skal holde øje, når man vælger at downloade apps.

Du har sikkert drømt om det og måske også fundet en løsning. For rigtig mange mennesker er det et ønske at downloade videoer fra Facebook eller YouTube ned på telefonen, så man kan se dem, når man er ‘offline’.

Det har blandt andet været muligt med den populære Android-app SnapTube, men nu viser det sig, at mere end 40 millioner mennesker kan stå i alvorlige problemer. Det viser sig nemlig, at når man havde travlt med at se sine downloadede video, så havde SnapTube-appen travlt med alt muligt andet.

Artiklen fortsætter under videoen.

I galleriet øverst kan du se en lang række apps, som der advares mod. Du kan læse hele historien om dem her.

Problematiske handlinger

Det er researchere hos Upstream, der har fundet frem til, at der blev foretaget mere end 70 millioner suspekte mobiltransaktionsopkrævininger i en periode på blot seks måneder. Dette er sket på i alt 4,4 millioner enheder. Det skriver Forbes.

Ifølge Upstream er der flere problemer med appen.

– SnapTube har leveret usynlige reklamer og skabt ikke-menneskelige klik og køb… Reklamerne er skjult for forbrugeren, da de ikke kommer frem på skærmen, lyder det blandt andet fra Upstream ifølge Forbes.

De mange skjulte reklamer har skabt indtægter på såkaldt adware og klik-svindel, men rapporten fremhæver, at det i virkeligheden står meget værre til.

Appen skulle angiveligt også have foretaget opkald, sendt beskeder og meldt folk til abonnementstjenester helt uden brugeren har vist det. Dette har angiveligt kostet brugere op mod 91 millioner dollars, hvilket svarer til udgifter på over 600 millioner kroner.

SnapTube er udviklet af den Kina-baserede virksomhed Mobiuspace.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu