DR-chef vil have orden i proportionerne

5. februar 2013 15:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DR-chef vil have orden i proportionerne
Billede mangler

Efter at have været genstand for massiv kritik fra Lorry-direktør Dan Tschernia svarer DRs generaldirektør Maria Rørbye Rønn nu, at der skal være plads til satire i mediebilledet.- Der er tale om et satireprogram, og formålet med satiren er at sætte tingene på spidsen. Så vi skal lige have proportionerne på plads. Jeg synes, det er rimeligt at lave en gimmick, hvor man kan se hinanden efter i kortene, siger Maria Rørbye Rønn til epn.dk.

 

Maria Rørbye Rønn mener, programmet »Absurdistan« på DR3 har været med til at sætte gang i en nødvendig debat om mediernes kritiske sans og evne til at faktatjekke de historier, de modtager.

Hun har ingen etiske skrupler, hvad angår at udsende en falsk pressemeddelelse, fordi formålet med den var at udstille den journalistiske arbejdsmetode satirisk.

Derfor var det heller ikke meningen, at programmet skulle hænge nogle specifikke medier ud.

– Dem, der har videregivet pressemeddelelsen ukritisk, for eksempel TV 2 Lorry, kunne have valgt mange tilgange til historien efterfølgende. De kunne for eksempel have grint af det – Lorry har så valgt en noget anden tilgang. Men jeg synes, der skal være plads til humor og satire, så man på den måde kan se hinanden efter i sømmene, siger hun til epn.dk

Generaldirektøren ønsker ikke at forholde sig til den personlige kritik, som Dan Tschernia har fremsat.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu