ANNONCE

Dr. Evil: Jeg er uskyldig

23. januar 2012 11:07 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dr. Evil: Jeg er uskyldig
Billede mangler

Kim Dotcom, manden bag internetsiden Megaupload, der er sigtet for internetpirateri og hvidvaskning af penge, nægter sig skyldig.
Han blev anholdt i New Zealand i sidste uge.
Under en kautionshøring sagde anklageren, at flugtrisikoen for Kim Dotcom var “ekstremt høj”, fordi manden går under flere forskellige navne, har adgang til store mængder penge og før er stukket af fra anklager.
“FBI tror, at de penge, der er fundet (under eftersøgningen af Kim Dotcom og hans organisation, red.), ikke repræsenterer alle de oversøiske bankkonti, som Dotcom ejer,” sagde hun ifølge Reuters.
Det afviser Kim Dotcoms forsvarer med en morsom bemærkning.
“Han er ikke typen, der smutter ubemærket gennem sikkerheds- og paskontrollen,” siger Dotcoms forsvarsadvokat, Paul Davison, og hentyder dermed til, at Kim Dotcom er to meter høj og vejer over 130 kilo.
Dommeren i sagen, David McNaughton, siger, at sagen er for kompliceret til at tage en beslutning om at løslade Kim Dotcom mod kaution på nuværende tidspunkt. Han vil i stedet offentliggøre sin beslutning senest onsdag.
De amerikanske myndigheder håber på at få Kim Dotcom udleveret til USA, hvor han er sigtet for at have tjent over en milliard kroner på ulovlig distribution.
Internetservicen megaupload.com, den tilhørende side megavideo.com samt en række andre sider gav brugerne mulighed for at uploade og streame for eksempel populære tv-serier som ‘How I Met Your Mother’ og hele spillefilm anonymt – i strid med ophavsretten. Det var ligeledes et populært sted at downloade musik.
FBI og det amerikanske justitsministerium har nu lukket megaupload.com og sigtet syv mennesker for at drive en international piratvirksomhed.
Virksomheden er sigtet for have kostet film og musikindustrien 2,8 milliarder kroner i tabt omsætning og for at have tjent én milliard kroner på reklamer og ‘premium-medlemskaber’. 290 millioner kroner er allerede blevet beslaglagt.
Kim Dotcom er både finsk og tysk statsborger.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu