DR-folk: Vi er langt fra sort EM-skærm

2. maj 2012 13:49 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DR-folk: Vi er langt fra sort EM-skærm
Billede mangler

Danskernes EM-fest med klaphatte, grillpølser og øl risikerer i værste fald at ende i en fuser foran en sort tv-skærm.
Risikoen er reel, fordi 1.400 tekniske medarbejdere i DR har varslet storstrejke fra 1. juni – en uge før slutrunden i Polen og Ukraine går i gang.
Men Søren Berg, der er formand for it-folk, tv-teknikere, rekvisitører og ingeniører i Medieforbundet i DR (MDR), har rolige nerver. Og seerne behøver ikke aflyse EM-festen endnu.
– Vi har en måned til at forhandle. Og vi har ikke haft nogen strejker i årevis. Men selvfølgelig er der i princippet en risiko for en konflikt, der kommer til at genere andre. Det er ligesom, hvis chaufførerne strejker. Så kommer der for eksempel ikke benzin ud til tankstationerne, siger han til Newspaq.
Søren Berg vil ikke afsløre, hvor knasterne i overenskomstforhandlingerne ligger henne. Han henviser til, at han ikke ønsker at forhandle gennem pressen.
– Det er jo helt normalt, at man opsiger overenskomsten. Kun hvis vi sidder i en situation, hvor man føler sig sikker på, at man når et resultat inden den udløbet, kan man vælge ikke at gøre det. Men jeg kan kun sige, at der er ikke noget gennembrud nogen steder i øjeblikket, siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu