ANNONCE

DR lukker ombrust program

15. oktober 2020 15:11 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

P1-Programmet Shitstorm, som journalist Mads Aagaard var vært på, bliver lukket.

DR lukker ombrust program
DR tager konsekvensen af afsløringer om vært Mads Aagaard. Arkivfoto: Scanpix

Den seneste uge har der været skrevet stolpe op og ned om journalisten Mads Aagaard, der i en stor afslørende artikel fra Berlingske bliver navngivet som en, der ad flere omgange har udvist særdeles krænkende adfærd over for kvinder og kilder. Både fysisk, verbal og skriftlig.

Nu tager DR konsekvensen og lukker P1-programmet Shitstorm, som Aagaard var fast vært på. Det fremgår af en pressemeddelelse, som Newsbreak.dk har modtaget fra DR. Her skriver koncernen, at der vil blive udviklet et nyt koncept i samme tråd.

– Med historien om programmets værts krænkelser, tror vi ikke på at programmets integritet kan genetableres, selvom resten af det meget dygtige hold, der laver programmet, hverken har lod eller del i den pågældendes krænkelser, siger ledende redaktionschef Gustav Lützhøft.

Aagaards medvært Sanne Cigale er enig i beslutningen, som hun ifølge DRs pressemeddelelse har været inde over.

– Jeg mener ikke, at ‘Shitstorm’ kan fortsætte i forhold til min, kildernes eller DR’s integritet, siger hun.

De nærmeste uger vil ifølge DR “blive brugt på at udvikle et nyt koncept, hvor debatkultur og sociale medier er i centrum. Det er emner, der i høj grad præger den demokratiske debat i disse år, og DR har et helt uændret ønske om at prioritere det”.

Ubehagelig adfærd

Netop det, at Shitstorm i den grad var et program, der handlede om ubehagelig adfærd på nettet, er det særlige i sagen, fordi det ifølge Berlingskes afsløringer netop er, hvad Mads Aagaard blandt andet selv i høj grad har bedrevet.

Ved siden af nu hedengangne Shitstorm var Mads Aagaard vært på programmet “DM i hadbeskeder”, der i flere år er blevet sendt fra Folkemødet på Bornholm. De medvirkende har skulle dele de værste hadefulde kommentarer, de har modtaget, og så kåres en vinder.

Mads Aagaard Danielsen har ikke overfor Berlingske kommenteret de konkrete sager. I en SMS har han dog skrevet til mediet:

“Jeg må skamfuldt erkende, at mit forvoksede ego og mit infantile temperament har betydet, at jeg ikke har været i stand til at indse karakteren af mine handlinger, før de blev fremlagt for mig på en gang. Den næste tid vil jeg søge hjælp hos professionelle og mine nærmeste”.

Mads Aagaard er hjemsendt fra DR.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu