DR-skandalen ruller videre: ‘TV Avisen taler usandt’

5. januar 2013 17:43 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DR-skandalen ruller videre: 'TV Avisen taler usandt'
Billede mangler

Selskabet bag den ‘arrangerede demonstration’ raser over DR.
 BNB, Af: Susanne Johansson
 
– TV Avisen taler usandt!
 
Så hårdt og kontant melder produktionsselskabet Larm film nu ud, efter at kritikken det sidste døgn er haglet ned dem over deres arbejdsmetoder.
 
Larm film står bag optagelserne til et DR1 program, der omhandler den krakkede EBH Bank i Nordjylland og retssagen mod bl.a. den tidligere bankdirektør Finn Strier Poulsen, som er tiltalt for kursmanipulation af særlig grov beskaffenhed.
 
Sagen mod ham blev indledt i torsdags og det var i den forbindelse, at Larm film havde iværksat en demonstration, som andre medier – herunder DR1 TV Avisen – bragte indslag om og refererede til som den ægte vare.
 
Da bt.dk i går kunne afsløre, at der var tale om en iscenesat demonstration, kom bl.a. DRs nyhedschef Ulrik Haagerup på banen og kaldte arbejdsmetoden ‘forkastelig’,samt ‘journalistisk uansvarligt’ og meldte ud, at dokumentaren ville blive droppet.
 
Det har nu fået Larm film til at reagere.
– Af hensyn til det gode samarbejde med DR har vi tiet indtil nu, men tiden er nu kommet til at tage bladet for munden, siger Søren Steen Jespersen fra Larm film.
 
– TV avisens medarbejder har på et møde i går formiddags på DR fortalt, at han af to tilstedeværende journalister blev gjort opmærksom på, at bussen som deltagerne fra Fjerritslev ankom i, var betalt af DR. Medarbejderen sagde endvidere på mødet, at han ”havde for meget i hovedet” til at huske på det. På mødet deltog Ulrik Haagerup samt flere ledende medarbejdere fra TV Avisen samt Søren Steen Jespersen og Adam Dyrvig Tatt fra Larm Film, skriver Larm film i en pressemeddelelse.
 
– DRs nyhedsdirektør Ulrik Haagerup har det seneste døgn prøvet at dække over TV Avisens fejlagtige indslag ved at svine Larm Film og vores produktion til som utroværdige og har prøvet at rette en kritik mod begrebet ‘iscenesættelse’ i dokumentar-sammenhæng, hedder det videre.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu