DR trækker Mette Frederiksen-historie tilbage

17. marts 2013 21:25 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
DR trækker Mette Frederiksen-historie tilbage
Billede mangler

DRs Deadline bragte lørdag aften et indslag om udviklingen i meningsmålingerne fra sidste folketingsvalg og frem til i dag.

 

Her hævdede DRs analyseredaktør, Kenneth Thue Nielsen, at han havde kilder, der sagde, at oplysninger om nedsættelse af selskabsskatten blev lækket til pressen af Mette Frederiksens egne partifæller for at skade hende.

»Nogen valgte altså søndag, før Mette Frederiksen om mandagen skulle præsentere sin kontanthjælpsreform, at lække den del af den store vækstpakke, som hed selskabsskattelettelser. Derfor kom Mette Frederiksens pressemøde til at se ganske anderledes ud, end hun kunne have forestillet sig i sit værste mareridt,« sagde Thue Nielsen.

Men nu må DR trække historien tilbage, skriver b.dk:

»I den sidste del af indslaget hævdede DRs analyseredaktør Kenneth Thue Nielsen, at personer tæt på statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) lækkede beslutningen om en sænkelse af selskabsskatten til medierne med det motiv at stække beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) i forbindelse med hendes lancering af kontanthjælpsreformen dagen efter. Den påstand er der ikke dokumentation for. Efterfølgende videreformidledede DR påstanden i en artikel på Dr.dk uden her at gøre opmærksom på, at der var tale om gisninger. DR Nyheder beklager fejlene,« hedder det i DRs berigtigelse.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu