ANNONCE

DR vil sende direkte fra Thornings skattesag

8. december 2011 17:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DR vil sende direkte fra Thornings skattesag
Billede mangler

DR Update står klar med kamera og mikrofon når embedsmænd og politikere skal vidne i den såkaldte ”skattesag”.
 
Alt fra afhøringerne i undersøgelseskommissionen kan lande direkte i danskernes fjernsyn.
”DR skal give danskerne indsigt og mulighed for selv at følge en sag som denne tæt,” siger chefen for DRs nyhedskanal, DR Update, Per Bjerre.
 
Flere politikere har foreslået, at tv er med, når vidnerne skal forklare sig. Og DR Update agter at sende, hvis justitsministeren gør det muligt.
 
”DR Update dækker de vigtigste nyheder, og vi er betalt direkte af danskernes licens. Derfor vil DR, hvis tilladelsen kommer, sende alt fra kommissionen uden reklameafbrydelser eller andre forstyrrelser,” siger Per Bjerre, der tilføjer:
 
”Folketinget har allerede åbnet for tv fra forskellige udvalgsmøder. Og det er en styrke for demokratiet, at vi lader danskerne følge med så meget som muligt, når demokratiet og arbejder, siger DR Update-chefen.
Kommissioner er offentlige 
I England har DRs søsterkanal, BBC, sendt fra afhøringerne for nylig om tabloidpressens arbejdsmetoder. Og i USA er der tradition for, at offentligheden kan se med fra høringer i kongressen. Ifølge dansk lov er vidneafhøringer i en undersøgelseskommission offentlige, så der er ingen lov, som forhindrer tv-transmission.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu