ANNONCE

DR1 vil lave bedre vejr til danskerne

27. august 2012 16:35 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
DR1 vil lave bedre vejr til danskerne
Billede mangler

”Vores vejr” med Cecilie Hother, Mikkel Fønsskov og Søren Jacobsen skal sætte nyt vejrmagasin på DR1 helt frem i førersædet.
 
”Alle taler om vejret, men ingen gør noget ved det.”
Sådan lyder et gammelt Storm P.-citat, men nu gør Danmarks Radio rent faktisk noget ved vejret. I hvert fald den form, det bliver præsenteret på, på DR1.
 
Fra mandag den 3. september byder DR1 på et nyt, fast vejrmagasin ’Vores Vejr’ umiddelbart efter aftenens første tv-avis. ’Vores Vejr’ er på 10 minutter, og programmet bliver sendt mandag til torsdag fra klokken 18.55 til 19.05 og fredag fra klokken 21.15 til 21.25.
 
De faste værter, som vil fortælle om alt fra tropenætter over kuglelyn, til hvorfor man siger stiv kuling, er Cecilie Hother, Mikkel Fønsskov og Søren Jacobsen.
 
Vejret betyder utroligt meget for danskerne. Det binder os sammen, og vejret er et klassisk samtaleemne i Danmark – også i højere grand end i mange andre lande. Man kan sige, at ’Vores Vejr’ på DR1 gerne vil bringe populært og væsentligt videnskabsstof og klimastof ned på jorden, og samtidig vil vi klæde seerne på, til dagen, der kommer, siger kanalchefen for DR1, Lotte Lindegaard, der tilføjer:
 
”Det skal være nyheder, seerne kan bruge til noget, og der er masser af vejrafledte historier og fænomener at fortælle om.
Nyt tysk vejrsystem
Når ’Vores Vejr’ er på skærmen første gang den 3. september, vil seerne også for første gang kunne stifte bekendtskab med et helt nyt vejrsystem, som afløser de vejrkort, seerne har set hos DR i en årrække.
 
”Vejret får et visuelt pift på skærmen, og der er nok særligt to ting, som man vil lægge mærke til. Nemlig at vi laver 3D-overflyvninger af Danmark og viser vejret set fra oven, ligesom vi får et system, der hedder Meteo Earth. Det er en slags digital jordklode, hvor vejrværterne kan dykke ned i for eksempel Hongkong, hvis det er der, der er sket et helt særligt vejrfænomen den dag, forklarer Per Bjerre.
 Også korte vejrudsigter
Har man alene lyst til at få høre et minut eller to om, hvordan vejret bliver i morgen og de næste dage, bliver der også fortsat rig mulighed for at få den type vejrudsigter fremover. I TV Avisen på DR1 klokken 21.30, på DR Update, i DR Radio og på dr.dk/vejret er det Anja Fonseca, Bettina Bjerring, Jesper Theilgaard og Per Fløng, der fremover vil skiftes til at opdatere DRs seere, lyttere og brugere.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu