Drab udløser uro i Tunesien

6. februar 2013 11:53 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Drab udløser uro i Tunesien
Billede mangler

TUNESIEN: Drabet på en fremtrædende tunesisk oppositionspolitiker har udløst uro i hovedstaden Tunis og tvunget landets præsident Moncef Marzouki til at afkorte en rejse i Frankrig og aflyse et besøg i Egypten, oplyser Reuters.

 

Den dræbte, Shokri Belaid, var en sekulær og markant modstander af den siddende regering, som ledes af de moderate islamister fra partiet Ehnnada. Partiet kom til magten ved et parlamentsvalg i kølvandet på den opstand, der væltede den mangeårige og forhadte præsident Ben Ali.

Shokri Belaid, som var ledende medlem af oppositionspartiet Popular Front, blev onsdag skudt udenfor sit hjem i Tunis og døde på hospitalet ramt af fire skud i hoved og i bryst.

Nyheden om drabet fik øjeblikkeligt folk på gaden i hovedstaden, og onsdag formiddag var mindst 1.000 forsamlet foran indenrigsministeriet for at protestere.

Tunesiens premierminister, Hamadi Jebali, fra Ennahda-partiet betegner ifølge Reuters drabet på oppositionspolitikeren som et »mord på den tunesiske revolution«.

Opstanden i Tunesien i slutningen af 2010 og starten af 2011 blev starten på det såkaldte »arabiske forår«, der siden væltede præsident Mubarak i Egypten, førte til krigen i Libyen, hvor oberst Gaddafi blev fældet, og rejste krav i andre arabiske lande om demokratiske reformer.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu