Svensk politi genoptager sag 20 år efter fireårig blev dræbt

8. maj 2017 19:54 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

To drenge på fem og syv år fik skylden for drab på en fireårig i 1998. Nu åbner svensk politi sagen igen.

Svensk politi genoptager sag 20 år efter fireårig blev dræbt
Sagen om drabet på Kevin bliver nu genoptaget. Foto: Tommy Pedersen / TT kod 936

Newsbreak.dk har tidligere fortalt om det drabet på Kevin, der kun fire år gammel blev fundet død tilbage i 1998. Historien om drabet på Kevin fik nyt liv, da SVT var med til at så tvivl om, hvem der faktisk dræbte den lille dreng. 

Tilbage i 1998 blev sagen betragtet som opklaret, da to brødre på henholdsvis fem og syv år tilsyneladende tilstod, at det var dem, der stod bag drabet på Kevin.

Tidligere på måneden udtalte brødrene, Christian og Robin sig for første gang om sagen, og her kom der en helt anden fortælling frem.

Det startede en helt ny efterforskning af sagen. Svensk politi har nemlig genoptaget den næsten 20 år gamle drabssag.

Der blev aldrig rejst tiltalte mod brødrene, grundet deres lave alder. De blev overdraget til de sociale myndigheder, efter at de havde tilstået. Den tilståelse trak de tilbage i over for SVT.

– Jeg har altid haft følelsen af, at det ikke var mig. Siden fem-års-alderen. Var det mig?, sagde den ene bror i et interview med SVT.

To måneder og flere afhøringer

Interviewet var det første af sin art med de to brødre. Et interview der på ingen måde var med til at fastslå, hvem der stod bag på drabet.

– Tænk hvis det ikke var mig, men at jeg var der – at det var nogle andre, og jeg så det. At jeg bare stod der og ikke gjorde noget? sagde den yngste af brødrene, Robin, der i dag er 23 år gammel.

De to brødre erkendte over for deres far, at de så, hvad der skete, da Kevin døde. En lang række afhøringer – og to måneder – senere, tilstod de så. Ifølge Christian og Robin blev de presset til at tilstå af politiet.

Sagen genoptaget

Anklagemyndigheden i Sverige har mandag oplyst, at sagen er blevet genoptaget. Det sker, fordi at der er kommet nye oplysninger frem i medierne.

Man er blevet opmærksom på hidtil ukendte omstændigheder, hedder det.

Brødrenes advokat siger, at han er overbevist om, at der ikke foreligger en sådan tilståelse. Advokaten fortæller, at han ikke er overrasket over udviklingen og meldingen fra anklagemyndigheden.

– Men det er et vigtigt første skridt mod disse to brødres oprejsning, siger advokat Thomas Olsson.

Afgørende afhøringer

De to brødre er i dag 23 og 25 år. De har modtaget nyheden med glæde, skriver svenske medier.

Da de to brødre på grund af deres alder ikke blev dømt dengang, kan de ikke formelt kræve oprejsning.

Anklageren kunne mandag ikke svare på, om de to brødre skal afhøres igen.

Der er foretaget 30 afhøringer i sagen. Politiet har beskrevet disse afhøringer som afgørende, da man savner tekniske beviser i sagen.

/ritzau/TT

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu