ANNONCE

Dræbt af byge af skud: Nu er seks tiltalt

1. april 2021 13:57 | Af: Maiken Krongaard, mk@newsbreak.dk og Ritzau Fokus

De tiltalte ventede på offeret på en parkeringsplads. Han blev skudt og dræbt, da han havde sat sig ind i sin bil

Dræbt af byge af skud: Nu er seks tiltalt
Københavns Politi var til stede på Åfløjen i Husum onsdag den 8. april 2020, hvor en 22-årig mand blev dræbt i sin bil. Foto: presse-fotos.dk/Scanpix

Anklagemyndigheden har rejst tiltale mod seks mænd i en sag, hvor en 22-årig mand 8. april 2020 blev ramt af flere skud, mens han sad i sin bil på Åfløjen i Husum i København.

I en mail til Ritzau oplyser Københavns Politi, at de seks er tiltalt for manddrab. Samtidig oplyser anklagemyndigheden, at anklageskriftet ikke er forkyndt for de tiltalte.

I december blev fem personer varetægtsfængslet i sagen. I den forbindelse oplyste Københavns Politi, at fire af dem var registreret som bandemedlemmer i politiets egne systemer.

Dræbt i bandekonflikt

Ifølge sigtelsen, som blev læst op i retten, er de medlemmer af banden LTF, der som den første kriminelle gruppering er blevet gjort ulovlig. Det skete, da Københavns Byret og siden Østre Landsret opløste banden ved dom.

Sigtelsen mod de fem lød, at drabet på Åfløjen var del af en bandekonflikt mellem LTF og en gruppe kaldet Husumgruppen.

Højesteret har tidligere fastslået, at et drab, der begås som led i en bandekonflikt, i udgangspunktet skal straffes med fængsel på livstid.

Skudt med maskinpistol

Drabet på den 22-årige skete lidt før klokken 14. Gerningsmændene havde siddet i en bil og ventet i lang tid på, at offeret kom ud på en parkeringsplads.

Manden blev dræbt i en byge af skud fra en Colt-pistol og en Uzi-maskinpistol. I den bil, han havde sat sig ind i, var der skudhuller i sidevinduerne og i bagruden.

Efter drabet kørte gerningsmændene til Klausdalsbrovej. Her brændte de deres bil med de brugte våben af.

De sigtede har under efterforskningen også været sat i forbindelse med et drabsforsøg på Gadelandet i Husum, som skete en lille uges tid før drabet på Åfløjen. Det er endnu uvist, om der også er rejst tiltale for dette.

Det er ikke oplyst, hvordan de tiltalte forholder sig til anklagerne mod dem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu