ANNONCE

Drabsoffer begravet: Folk sendt væk af politi

20. august 2020 14:23 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk og Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Østjyllands Politi var mødt op ved Vestre Kirkegård i Aarhus denne torsdag eftermiddag.

Drabsoffer begravet: Folk sendt væk af politi
Den 22-årige blev fundet død i en bil i Vårkjærparken i Viby. Foto: Presse-fotos.dk

OPDATERING:

Østjyllands Politi har nu udsendt en pressemeddelelse vedrørerende deres tilstedeværelse ved begravelsen på Vestre Kirkegård i Aarhus.

Af pressemeddelelsen fremgår det, at politiet vurderede, at der var flere forsamlet end de 200, det for nuværende er tilladt:

Da begravelsen skulle i gang, var det politiets vurdering, at der var flere end 200 personer forsamlet på stedet, og begravelsen blev derfor midlertidigt afbrudt, og en del af de tilstedeværende personer blev bedt om at forlade stedet, så antallet af deltagere blev bragt ned under 200. Flere begyndte at gå fra stedet, men da begravelsen blev genoptaget, vendte mange retur, og begravelsen blev atter afbrudt,” skriver politiet.

Efter en gentagen af formaningerne lykkedes det at gennemføre begravelsen, oplyser politiet. Politiet skal nu tage stilling til, om man vil rejse sigtelser i forbindelse med begravelsen, oplyses det.

Drabsoffer begravet

Ifølge Jyllands-Posten var det den 22-årige mand, der 6. august blev fundet skuddræbt i en bil i Vårkjærparken i Viby, der skulle begraves.

Avisen var på stedet – og vurderer, at omkring 400 mennesker var til stede, da der var flest.

Styrelsen for Patientsikkerhed har tidligere vurderet, at en anden begravelse af en skuddræbt i Aarhus, hvor omkring 500 mennesker deltog, kan have bidraget til den voldsomme opblussen af coronasmitte, der har været i Aarhus.

Fundet død i bil

Den 22-årige blev kort før middag 6. august fundet livløs i en bil i Vårkjærparken i Viby.

Tilsyneladende har ingen i første omgang hverken set eller hørt drabet.

Politiet efterlyser dog viden fra personer, der må have set noget mistænkeligt onsdag aften eller meget tidligt torsdag morgen, hvorfor det er egentlig uvist, hvornår selve drabet er foregået. Et øjenvidne har tidligere forklaret, at manden blev fundet død af nogle mennesker i området, der pludselig råbte højt op om en død mand i en bil. Det er formentlig de samme, der har anmeldt fundet.

Op mod 30 betjente skal have gået rundt i området, hvor alle beboerne i mindst én boligblok ifølge Newsbreaks oplysninger er blevet afhørt om sagen.

– Vi vurderer, at det er et drab begået i det kriminelle miljø, men det er for tidligt at sige noget om motiv og eventuelle gerningsmænd, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard i pressemeddelelsen.

ORIGINALARTIKEL:

Det er et sjældent syn, at politiet viser sig ved begravelser.

Men sådan er det altså torsdag eftermiddag på Vestre Kirkegård i Aarhus, hvor en begravelse skulle begynde klokken 14.00.

Det oplyser Østjyllands Politi på Twitter.

Ved begravelsen er der for mange mennesker i forhold til forsamlingsforbuddet.

Det antal arbejder Østjyllands Politi nu på at nedsætte.

Politiet oplyser, at antallet af deltagende skal reduceres, for at begravelsen kan gennemføres efter de gældende regler.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu