Drabssigtet er før dømt for … drab

23. august 2017 22:06 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En sigtet for knivdrabet er tidligere dømt for samme handling,

Som Newsbreak.dk tidligere har fortalt, blev en 49-årig mand søndag knivdræbt – han blev fundet i en kælderskakt.

Politiet anholdt i første omgang to personer, en 57-årig mand og en 38-årig kvinde, mens en tredje person – en 40-årig mand – blev efterlyst. Han blev anholdt mandag.

Den 57-årige blev i et grundlovsforhør varetægtsfængslet i fire uger, mens kvinden blev løsladt. Sigtelsen mod hende for drab opretholdes dog.

– Det kan selvfølgelig virke lidt voldsomt at være sigtet for drab og så blive løsladt. Men de personer, der blev truffet på stedet skal sigtes. Så er det dommerens beslutning at løslade hende, siger Frank Olsen, vicepolitiinspektør ved Nordjyllands Politi, til Newsbreak.dk.

Han siger videre, at når efterforskningen har belyst sagen fuldt ud, så bliver det mere klart, om kvindens sigtelse skal opretholdes.

Tidligere dømt for drab

Ifølge TV2 Nord er den sigtede 57-årige tidligere dømt for drab. Manden har ifølge TV2 tidligere boet i Esbjerg, og det var altså her han i 2008 blev dømt for at have dræbt en 46-årig handicappet mand i december 2015. Den 57-årige blev dengang idømt 12 års fængsel for drabet, som blev begået med en kniv i den handicappede mands hjem.

– Det har jeg ingen kommentarer til, siger Frank Olsen.

Han fortæller dog, at det er almen praksis at kigge på at kigge på sigtedes fortid.

– Men jeg kan sige, at de alle er kendt af politiet for tidligere kriminalitet, siger Frank Olsen.

Med det mener han, at gentagelser kan have indflydelse på en eventuel dom.

– Men det har ingen indflydelse på efterforskningen.

Alle involverede personer er en del af Frederikshavns misbrugsmiljø.

Sagen kort

Politiet modtog anmeldelse 21.21 søndag aften via 112 om knivstikkeriet. Den efterfølgende efterforskning af sagen har vist, at de tre anholdte og den eftersøgte mand alle befandt sig i en lejlighed på Lindegårdsvej 47 i Frederikshavn.

– Og her bliver de så opsøgt af den nu afdøde mand på 49 år. I den forbindelse opstår der klammeri og tumult, hvorefter de løber efter den 49-årige mand ind i opgangen til Lindegårdsvej 45. Og det er her, at den 49-årige mand kort efter bliver fundet død i en kælderskakt, forklarede Frank Olsen tidligere.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu