ANNONCE

Drabssigtet præst har truffet ny beslutning

8. marts 2021 17:42 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

For første gang i sagen har drabssigtet præst valgt ikke at møde i retten

Retten i Hillerød har mandag forlænget varetægtsfængslingen af den drabssigtede præst Thomas Gotthard frem til 31. marts.

Han er sigtet for at have dræbt sin hustru Maria From Jakobsen i Frederikssund. Hendes lig er ikke fundet, og Thomas Gotthard nægter sig skyldig.

Se billeder fra sagen i galleriet over artiklen.

Thomas Gotthard har siddet varetægtsfængslet siden 16. november. Og mandag valgte ikke at møde i retten, men indvilgede frivilligt i at lade varetægtsfængslingen fortsætte, oplyser anklager Anne-Mette Seerup.

Varetægtsfængsling foregår på den måde, at retten hver fjerde uge – eller oftere – skal vurdere, om der fortsat er grundlag for at fortsætte frihedsberøvelsen.

Ud over grundlovsforhøret 16. november er Thomas Gotthard mødt i retten tre gange. Alle gange har dommeren bestemt, at han skal forblive fængslet, og alle gange har retsmøderne været holdt for lukkede døre af hensyn til politiets efterforskning.

Navneforbud ophævet

Til at begynde med var Thomas Gotthard, der var ansat som præst i Hedehusene vest for København, beskyttet af et navneforbud. Men det ophævede retten i december.

Det skete efter ønske fra politiet og anklagemyndigheden, fordi efterforskerne ønskede offentlighedens hjælp til opklaring.

Navnlig det faktum, at man ikke har fundet et lig, er et omdrejningspunkt i sagen. Politiet har efterlyst oplysninger om Thomas Gotthards færden i begyndelsen af november.

Set med fodertønder

Blandt andet vil politiet gerne høre, om der er nogen, som har set ham transportere nogle blå fodertønder. Spekulationerne går på, at han kan have skaffet liget af vejen på den vis.

Specifikt søger politiet vidner, der har set Thomas Gotthard med en blå 208 liter fodertønde, der er 90 centimeter høj og måler 58 centimeter i diameter.

Tønden er forsynet med gråt låg og gråt spænde-/lukkebånd med et lille låseøje således, at fodertønden eventuelt kan aflåses med en mindre hængelås.

Nordsjællands Politi vil gerne i kontakt med borgere, der har set Thomas Gotthard med en sådan fodertønde i området omkring “Gudekvarteret” i Frederikssund, i bil eller på trailer, eller på genbrugspladser, herunder Frederikssund, Jægerspris og Skibby, eventuelt i tilknytning med sækkevogn vist på foto.

Observationer på Jægerspris Genbrugsplads den 2. november 2020 omkring klokken 12.00 har særlig interesse for efterforskningen.

Desuden er Nordsjællands Politi også interesserede i oplysninger om placering af en sådan fodertønde generelt, for eksempel i naturen eller på nedlagte ejendomme.

Internetsøgninger

Under sagen er det kommet frem, at Thomas Gotthard skal have foretaget internetsøgninger på ord som “havdybde”, “olietønder” og “selvmord”. Og derudover har politiet fundet kaustisk soda og saltsyre hos manden.

Begge kemikalier er stærkt ætsende.

Meldt savnet i oktober

43-årige Maria From Jakobsen var ansat som psykolog ved Holbæk sygehus og mor til to børn. Hun blev sidst set 26. oktober, og blev derefter meldt savnet.

Politiet har ransaget familiens hus på Nialsvej i Frederikssund. Også deres sommerhus på Vesterled i Nykøbing Sjælland og området omkring er blevet undersøgt. Men der er altså endnu ikke fundet noget lig.

Se billeder fra sagen i galleriet over artiklen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu