ANNONCE

Drabsvideo fra Marokko deles blandt børn

19. januar 2019 15:09 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En video der - har politiet fastslået - viser drabet på en af de to veninder, spredes nu livligt bland børn og unge.

I december 2018 blev danske Louisa Vesterager Jespersen og norske Maren Ueland dræbt på den mest bestialske måde i Marokko den 17. december sidste år.

En video af drabet på en af kvinderne har floreret på de sociale medier.

14. januar kunne Newsbreak.dk fortælle, at den var nået til en skole i Aalborg. Nu viser det sig, at problemet er meget større end først antaget – den her nemlig nået hele landet rundt. Og bliver delt blandt børn.

Det oplyser Politiet.

“Politiet i hele Danmark har gennem de seneste dage fået flere anmeldelser om personer, der deler en video af et drab på en kvinde i Marokko”, skriver det. Det vil man nu forsøge at sætte en stopper for. Og samtidig undersøge, om det er ulovligt.

Fredag har Statsadvokaten i Viborg besluttet, at koordineringen af efterforskningen af videodelingerne skal samles hos Østjyllands Politi, der nu er ved at danne sig et overblik over sagerne fra alle landets politikredse, oplyser politiet.

– Med så mange sager af samme art på tværs af landet er der brug for at sikre en ensartet behandling. Vi vil derfor nu gå i gang med koordinationen på tværs af politikredsene, og finde ud af, om der er foregået noget strafbart, siger chefpolitiinspektør i Østjyllands Politi, Klaus Arboe Rasmussen, der på det kraftigste advarer mod at dele videoen.

Slet den med det samme

Og meldingen fra politiet er helt klar:

– Hvis du modtager videoen, så slet den med det samme. Det kan være en voldsom og ubehagelig oplevelse for både børn og voksne at se den. Vi er bekendt med, at videoen florerer blandt skolebørn, og vi opfordrer derfor også forældrene til at tage en snak med deres børn om, at man skal lade være med at dele videoen med andre, siger Klaus Arboe Rasmussen.

Også Beredkabsstyrelsen er med kampagnen ‘Tænk før du deler’ gået ind i kampen.

Her kommer man med gode råd til de unge.

Den kampagne kan du ser HER.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu