ANNONCE

Dræbervirus kommer nærmere

23. januar 2020 06:22 | Af: Keld Stampe, ks@newsbreak.dk

Amerikansk mand i 30´erne har bragt frygtet virus med til USA efter ophold i Kina.

Det første tilfælde med den dødelige, kinesiske corona-virus er nu blevet konstateret i den vestlige verden. Nærmere bestemt USA.

Det drejer sig om en mand i 30′ erne fra Snohomish county, Washington State, der er blevet smittet efter at have opholdt sig i området omkring Wuhan i Kina, hvor smitten angiveligt er opstået. Det skriver blandt andet New York Times.

Artiklen fortsætter under videoen

Ifølge mediet fik manden konstateret lungebetændelse efter at være kommet hjem i sidste uge og i weekenden viste prøver, at der er tale om den kinesiske virus. Manden beskrives som værende alvorligt syg.

I galleriet over artiklen kan man se symptomer på corona-virus. 

De kinesiske myndigheder har opjusteret antallet af dødsfald på grund af smitten fra seks til ni personer og desuden meldt ud, at over 300 er syge af corona-virus. Det er også kommet frem, at sygdommen smitter mellem mennesker, men det forlyder ikke i hvor voldsom grad.

New York Times fortæller, at der findes rapporter om en patient, der angiveligt skulle have smittet 14 andre mennesker på et hospital.

Ifølge Videnskab.dk dækker corona-virus over forskellige typer virusser, hvoraf de fleste er ganske ufarlige. Men i rækken finder man dog også både SARS og MERS og denne her, der har fået navnet 2019-nCoV, er i familie med netop SARS.

Onsdag den 22. januar har WHO indkaldt til et møde, hvor det skal besluttes, om der skal udsendes en international sundhedsadvarsel om situationen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu