ANNONCE

Dræbt over uenighed om mundbind

7. oktober 2020 21:29 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

80-årig mand død efter episode på bar.

Dræbt over uenighed om mundbind
Strid om mundbind har kostet en 80-årig livet. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix)

Det endte med at koste en 80-årig mand livet, da han 26. september konfronterede en mand, der ikke bar mundbind på en bar.

Det skriver The Guardian.

80-årige Rocco E. Sapienza befandt sig på en bar i West Seneca, New York, da han konfronterede en 65-årig mand, der ikke bar mundbind på baren.

Den 65-årige reagerede ved at skubbe 80-årige Sapienza, der faldt og slog hovedet i gulvet.

1. oktober omkom Sapienza af de skader, han pådrog sig ved faldet. Dødsårsagen var ifølge anklageren stump vold mod hovedet.

Mild paragraf

Den 65-årige er efter Sapienzas død blevet sigtet efter en relativt mild paragraf.

Han er sigtet for “criminally negligent homicide”, der vel bedst kan oversættes til en form for uagtsomt manddrab.

Strafferammen går op til fire år.

Den 65-åriges advokat kalder Sapienzas død en tragedie, men fortæller, at hans klient nægter sig skyldig:

– Jeg har set overvågning fra baren, og det ser ud til, at hr. Sapienza kommer fra en anden del af baren for at konfrontere min klient, siger advokaten.

Sprængfarligt emne

Som Newsbreak.dk tidligere har beskrevet, er debatten om mundbind et sprængfarligt emne i Amerika.

USA Today skriver, at der findes et utal af videoer på nettet, der dokumenterer problemet, og at en del af striden står mellem officielle anbefalinger og borgeres fortolkning af den amerikanske grundlov.

Ifølge Vaile Wright, læge og ekspert i sundhedspleje hos American Psychological Association, landets største videnskabelige organisation af psykologer, findes der borgere i USA, der ser det som i strid med grundloven, når de bliver bedt om at iføre sig en maske.

– Når de føler, at et andet menneske forsøger at kontrollere deres beslutninger, er der nogen, der vil opponere imod det og andre, der vil acceptere det, siger Vaile Wright til USA Today.

Striden om mundbind i USA er altså for nogen et grundlæggende spørgsmål om deres rettigheder, og mens flere stater i landet stiller krav om, at borgere skal gå med mundbind, har landets præsident, Donald Trump også ofte nægtet at bruge mundbind, lige som han har hånt Joe Biden for sin brug af mundbind.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu