ANNONCE

Dræbte Nedim Yasar: Vil have anden straf

2. maj 2021 18:47 | Af: Ritzau Fokus

26-årige Alexander Findanis, der dræbte Nedim Yasar, skal for Højesteret, hvor han vil have en anden straf

Det var 26-årige Alexander Findanis, der skød og dræbte radiovært og tidligere bandeleder Nedim Yasar den 19. november 2018.

Så meget står klart, efter at landsretten i februar stadfæstede byrettens skyldkendelse og livstidsdom til Findanis for drabet.

Men nu skal sagen for Højesteret, skriver Ekstra Bladet.

Alexander Findanis’ advokat, Jesper Storm Thygesen, bekræfter over for Ritzau, at Procesbevillingsnævnet har givet tilladelse til, at Højesteret kan tage stilling til strafudmålingen til Alexander Findanis.

– Vi har anket den, fordi vi mener, at livstid er for høj en straf for ét drab. Det er ikke noget, som man ser særlig ofte, siger Jesper Storm Thygesen.

Fortjener tur forbi Højesteret

Thygesen mener desuden, at sagen fortjener at komme en tur forbi den højeste retsinstans, da der er sket dom efter straffelovens bestemmelse om skyderier i det offentlige rum.

– Man har dømt med denne her relativt nye bestemmelse, som hedder paragraf 81 b, hvor straffen kan hæves med det halve, hvis man skyder i offentligt rum. Det har man ikke haft i Højesteret i forbindelse med drab tidligere, siger Jesper Storm Thygesen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu