Drama i dansk lufthavn: Fly måtte sikkerhedslande

15. oktober 2018 19:21 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk

Et Sun-Air-fly, der flyves for British Airways, med kurs mod Oslo nåede lige at lette, før en revne i en rude tvang det til at lande igen.

Drama i dansk lufthavn: Fly måtte sikkerhedslande
Et flyt måtte nødlande i Billund Lufthavn på grund af en revnet rude. Dette er ikke et billede af det nødstedte fly. Arkivfoto: REUTERS/Toby Melville/File Photo

Et rutefly på vej mod Oslo med planmæssig afgang klokken 7.50 fra Billund Lufthavn måtte efter få minutter i luften vende om og sikkerhedslande mandag morgen.

Det skriver P4 Trekanten.

Lufthavnsdirektøren bekræfter, at der har været en sikkerhedslanding, og Sun-Air, der opererer British Airways’ afgange fra Billund Lufthavn, fortæller, at der er tale om det fly, der skulle fra Billund til Oslo mandag morgen.

– Vi har haft en sikkerhedslanding. Den var udramatisk. Proceduren er, at hvis kaptajnen opdager noget, der ikke er, som det skal være, så vender han tilbage. De protokoller, der er på området, blev fulgt, og vi har ikke haft forsinkelser på baggrund af det, siger administrerende direktør i Billund Lufthavn Jan Hessellund til DR P4 Trekanten.

29 passagerer ombord

Der var 29 passagerer ombord på flyet. Sikkerhedslandingen skete på baggrund af en sprække i en rude i cockpittet.

Trekantbrand blev kaldt til stedet for en sikkerheds skyld.

– Flyet fik en revne i vinduet i cockpittet, og så starter der en procedure, hvor alarmeringsplanen bliver aktiveret. Det kørte efter bogen, og vi var standby og ventede på, at flyet landede. Det forløb uden problemer, siger Jan Nielsen, der er beredskabsinspektør og indsatsleder hos Trekantbrand, til DR P4 Trekanten.

Kristian Tvergaard, der er kommerciel direktør i Sun-Air, fortæller, at der var tale om en meget udramatisk episode.

– Vi har vores værksted i Billund Lufthavn, og der skifter vi nu ruden, siger han til DR P4 Trekanten.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu