Drama om overtagelse af Dell

9. februar 2013 07:44 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Drama om overtagelse af Dell
Billede mangler

Bedst som Michael Dell troede, at han igen ville komme i besiddelse af computerfabrikanten Dell Inc i den største virksomhedsovertagelse siden den finansielle krise brød ud, så har en af de største aktionærer kastet grus i maskineriet.

 

Det er Southeastern Asset Management, som nægter at sælge. Selskabet, der ejer 8,5 procent af Dell Inc, har meddelt bestyrelsen for Dell, at de mener 24,4 milliarder dollar er for lavt et bud, skriver New York Times og Reuters.

Southeastern mener, at prisen for Dell bør ligge nærmere 24 dollar pr aktie, langt højere end de 13,65 dollar, som det nuværende bud lægger op til. 

Konsortiet med Michael Dell i spidsen har dog med det samme meddelt, at prisen ikke er til forhandling længere, skriver Reuters. 

Truer med retssagerDen nye fejde om prisen på Dell Inc afspejler ifølge New York Times den dybereliggende konflikt mellem Dell og investorerne. Mange investorer, herunder Southeastern, har købt aktier til en langt højere pris end buddet på 13,65 dollar. Avisen estimerer, at Southeastern ville tabe 800 millioner dollar, hvis overtagelsen går igennem, men omvendt ligger buddet væsentligt over Dells nuværende aktiekurs.

Som led i det taktiske spil omkring overtagelsen truer Southeasteren med retssager for at stoppe overtagelsen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu