ANNONCE

Drama på Venstres gruppemøde

9. august 2019 11:05 | Af: Newsbreak.dk

Der udspiller sig et opsigtsvækkende drama på Venstres gruppemøde lige nu. Det skriver Jyllands-Posten.

Drama på Venstres gruppemøde
Lars Løkke Rasmussen præsenterede Jakob Ellemann-Jensen som politisk ordfører, Kristian Jensen som gruppeformand og Sophie Løhde som ny næstformand efter Venstres gruppemøde på Christiansborg i København 5. august. . Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det er et højdramatisk gruppemøde, Venstre afholder på Kragerup Gods. Ifølge Jyllands-Postens oplysninger er partiets næstformand Kristian Jensen for kort tid siden blevet opfordret til at trække sig som næstformand og gruppeformand.

Flere kilder på mødet fortæller, at det er den tunge V-profil Claus Hjort Frederiksen, som tidligt på mødet direkte har kritiseret Kristian Jensen for at være illoyal over for partiformand Lars Løkke Rasmussen. Ifølge Hjort bør Kristian Jensen derfor trække sig.

Dermed er der tale om en voldsom eskalering af dramaet i Venstre, som igennem længere tid har været præget af ledelseskrise og fløjkrig.

Mandag var der også stort drama, da Inger Støjberg blev vraget til ledelsen.

Eskaleringen på gruppemødet er blandt andet en reaktion på, at partiets næstformand og gruppeformand Kristian Jensen torsdag i Berlingske gik direkte imod Løkke.

Budskabet til avisen handlede især om, at Kristian Jensen mente, det var forkert, da Løkke i valgkampen foreslog et regeringssamarbejde med Socialdemokratiet. Dele af folketingsgruppens frustration over Kristian Jensen handler ifølge Jyllandens-Postens oplysninger dog mere om undsigelsen af Løkke end om det politiske budskab.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu