ANNONCE

Dramatisk afslutning

18. april 2021 18:03 | Af: Jeppe Bjerre Trans, jt@newsbreak.dk og Ritzau Info

FC København og FC Nordsjælland spiller 2-2 i 3F Superligaen efter en sen udligning

Dramatisk afslutning
FC København og FC Nordsjælland spiller 2-2 i 3F Superligaen. Foto: Scanpix.

FC København spillede søndag 2-2 på hjemmebane mod FC Nordsjælland, der nu ikke har tabt i ti superligakampe.

Hjemmeholdet dominerede fra start og udnyttede pladsen bag gæsternes wingbacks til at skabe føringsmålet.

En udvisning til FCK-forsvareren Nicolai Boilesen i det 18. minut ændrede kampen, og FCN fik et massivt overtag og udlignede.

FCK kom foran igen på en forsvarsfejl, men i sidste minut fik gæsterne udnyttet overtallet og udlignet.

Det ene point betyder, at FCK er nummer tre med 42 point, mens FCN er på femtepladsen med 36 point.

FCK-midtbanespilleren Lukas Lerager gjorde det til 1-0 i det tiende minut, da han tæmmede et fladt indlæg og sparkede bolden op i det korte hjørne.

Udlignede i sidste minut

Otte minutter senere udspillede kampens mest dramatiske situation sig. Nicolai Boilesen væltede som bageste mand FCN-angriberen Kamaldeen Sulemana og tog hånden i brug for at stoppe bolden, og det kostede en udvisning.

I det sidste ordinære minut af første halvleg udlignede Sulemana, da han sparkede et fladt indlæg i nettet til pausestillingen 1-1.

Anden halvlegs start bød på fine chancer til FCK-midtbanespilleren Jens Stage og FCK-angriber Jonas Wind, men afslutningerne blev henholdsvis reddet og sendt over mål.

Efter en times spil erobrede hjemmeholdet bolden højt på banen. Bolden blev lagt til rette for FCK-backen Peter Ankersen i højre side af feltet, og han bankede bolden fladt i nettet til 2-1.

FCN fortsatte spilovertaget, og det gav pote i 90. minut, da FCN-angriberen Simon Adingra halvflugtede bolden op i nettaget til slutresultatet 2-2.

Fakta

FC Nordsjælland

FC Nordsjælland (FCN) har været kendt under sit nuværende navn siden 2003.

Klubben blev ellers stiftet i 1992 som Farum Boldklub, og indledte med Farum-borgmester Peter Brixtoftes markante – nogle vil sige for markante – opbakning et stormløb mod Superligaen.

Superligaen nåede man første gang i 2001, og allerede efter, i 2002, vandt man bronzemedaljer under den kontroversielle, cigaretrygende træner Christian Andersen.

Siden da har FC Nordsjælland under først Allan K. Pedersen og siden briten Tom Vernon og hans Right to Dream-projekt markeret sig som en af dansk fodbolds mest veldrevne klubber. Dette har blandt andet også kastet et mesterskab i 2012 og efterfølgende Champions League-deltagelse af sig.

Klubben er desuden kendt for sit fokus på yngre spillere, og stiller gerne med et hold med en gennemsnitsalder på 20-21 år.

FC Nordsjælland spiller deres hjemmekampe på Right to Dream Park i Farum, hvor der er plads til 10.300 tilskuere, heraf 9800 siddepladser.

Danmarksmesterskabet

Guld (1): 2012

Sølv (1): 2013

Bronze (2): 2003, 2018

Pokalturneringen

Guld (2): 2010, 2011

Sølv (0):

Kilder: fcn.dk/Wikipedia

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu