ANNONCE

Dramatisk temperaturfald på vej efter regnfuld dag

21. maj 2019 08:20 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

I weekenden kan det godt ske, det er en idé at finde handskerne frem igen. Sommeren lader vente på sig.

Tirsdag den 21. maj 2019. Morgen: 15 grader varmt i det østjyske. Weekenden den 25. og 26. maj 2019. Dag: 10-15 grader varmt.

Ovenstående status er vaskeægte virkelighed. Så ovenpå en særdeles regnfuld og -våd tirsdag følger en periode med ustadigt og særdeles skiftende vejr, oplyser Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til Newsbreak.dk tirsdag.

Natten mellem mandag og tirsdag har båret præg af et særdeles voldsomt nedbørsområde over Sjælland, der blandt andet har givet skybrud flere steder, bekræfter vagthavende meteorolog Klaus Larsen. Blandt andet er der målt 39 millimeter regn ved Holbæk Flyveplads.

På vej videre

I skrivende stund er regnen så hastigt på vej videre. Vest over. Det vil sige mod Jylland, og derfor varsles der risiko for lokale skybrud i det centrale Jylland resten af dagen. Dertil vil komme torden, forklarer Larsen.

– Lige nu er det koldere “i bunden”, så det holder faktisk tordenen væk, men i takt med, at vi får 20 grader varme, så kan vi nok ikke komme uden om, at jeg forventer torden flere stedet sammen med lokale skybrud, siger han.

Der er nemlig heller ikke meget vind til at blæse regnskyerne væk, og derfor vil der sandsynligvis falde flere våde dråber på de samme steder. Sjælland vil samtidig holde tørt. Deres vagt er overstået.

Vinden vender

Som indledningen indikerer vil de kommende dage – efter skybrud og deslige – markere et skifte tilbage til koldere temperaturer. Det skyldes ikke mindst, at vinden slår om, så vi nu igen bliver mødt af de kolde pust fra nordlige himmelstrøg.

Det sætter også spor på det generelle vejrforhold. Klaus Larsen beskriver det så fint og siger, at “det bliver afvekslende”. Med det mener han, at der skiftevis vil være sol, regn og byger. Værst – set med sommerforventningens briller – bliver dog weekenden.

– Jeg kan se, at det sagtens kan blive helt ned til mellem 10 og 15 grader i dagtimerne. Det skyldes, at vi får luft fra koldere steder, siger han.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu